На Чорноморському суднобудівному заводі спустили на воду спеціалізоване судно «РІОН», яке модернізували тут за контрактом, укладеним із філією «Дельта-Лоцман» ДП «Адміністрація морських портів України». Над виконанням завдання на майданчику ЧСЗ працювало близько 200 робітників ТОВ «Смарт Мэритайм Груп».

Судно технічного флоту «РІОН» призначене для днопоглиблювальних робіт і видобутку нерудних будівельних матеріалів. Щойно підписали фінальний контракт на його модернізацію (вартість — 30 мільйонів гривень) у листопаді 2014 року, як одразу розпочали ремонт: відновили багерське обладнання (черпак і черпаковий пристрій), корпусну частину, спеціальні системи судна, а також робочі та житлові приміщення.

Унікальність контракту в тому, що такі види ремонтних робіт не є профільними для підприємства — їх виконували без вихідної технічної документації. Проте фахівці ЧСЗ залучили підрядні організації, тож впоралися із завданням, дотримуючись усіх обумовлених контрактом вимог. Тепер судно має пройти необхідні швартові й ходові випробування, а потім його передадуть замовникові.