У Донецькій області чергова подорож пасажирів через лінію розмежування між українською територією й тією, яку тимчасово контролюють сепаратисти, для декого стала поїздкою в один кінець. Четверо людей загинуло та ще 21 особа зазнала поранення внаслідок того, що автобус «ЛАЗ» підірвався на фугасі. Обставини трагедії ще з’ясовують. За попередньою версією місцевих правоохоронців, вибух стався за межами автомобільних шляхів, якими зазвичай рухається пасажирський транспорт.

Як повідомили у прес-службі головного управління МВС України в Донецькій області,

о 20.30 годині до чергової частини Артемівського районного відділу надійшла інформація, що поблизу Майорська під час спроби об’їхати стаціонарний блокпост ∂рунтовою дорогою підірвався на міні автобус «ЛАЗ», який перевозив людей з Артемівська до Горлівки. Зі слів деяких потерпілих, водій автобуса (він, до речі, не ушкоджений) поїхав цим шляхом, тобто навпростець за провідником, який рухався попереду на «Волзі», проігнорувавши попереджувальний знак «Міни», а невдовзі стався потужний вибух під задніми колесами.

За уточненими даними, всього у салоні автобуса того вечора перебувало 26 пасажирів, більшість з яких жінки. Всіх поранених (четверо у важкому стані) госпіталізували до центральної районної лікарні Артемівська, де ними опікуються місцеві ескулапи та фахівці медичної роти ім. Пирогова Національної гвардії. Можливо, поранень люди зазнали ще й унаслідок мінометного обстрілу, що розпочався після вибуху міни: про такі дії бойовиків самопроголошеної «ДНР» повідомив заступник начальника Донецького обласного управління міліції Ілля Ківа. За його словами, цей обстріл став на заваді рятувальникам та медикам, які прибули на місце трагедії надавати допомогу потерпілим, і міг збільшити кількість жертв.