У Харкові озеленення міста розпочали з парку Перемоги, що на Салтівці. Там висадили 50 великолистих лип із грудкою землі. Як пояснив  директор департаменту комунального господарства Харківської міської ради Віктор Кітанін, першу весняну висадку дерев вирішили організувати саме в цьому парку, оскільки невдовзі святкуватимемо  70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні. «Садимо липу, бо вона найкраще живе в умовах міста, має потужну крону і добре очищає повітря, а під час цвітіння дуже приємно пахне. Висаджуємо 9—14-річні дерева. Вони із запорізького розплідника. Ми дуже ретельно вибираємо саджанці, тому в скверах і парках Харкова зазвичай приживаються 99,9% дерев», — зазначив Віктор Кітанін.

Він повідомив, що цього року на озеленення міста  заплановано спрямувати два мільйони гривень. Торік зелені легені Харкова збільшили на 1,5 тисячі дерев і тепер мають намір висадити не менше.

Директор департаменту повідомив, що в місті розпочинають роботи на всіх об’єктах, які символізують Перемогу у Великій Вітчизняній війні. Майже на половині міських кладовищ є меморіальні комплекси, де поховано солдатів і офіцерів, тож на сесії Харківської міськради вирішили впорядкувати пам’ятки. На ці потреби спрямовано один мільйон гривень.