Літак рейсу МН17 збили ракетою «Бук», запущеною з російської установки і, найімовірніше, російським екіпажем. Таку інформацію оприлюднила прес-служба прокуратури Нідерландів, під керівництвом якої Міжнародна група криміналістів (J. I. T.) розслідує трагедію. Слідчі зібрали і опрацювали понад мільйон документів, фото- і відеоматеріалів. Усі вони, а також знайдені та опитані свідки підтверджують, що установку завезли в Україну з Росії незадовго до трагедії.

Тепер експертам належить не тільки виявити коло підозрюваних і зібрати докази проти них, а й надати суду факти й свідчення для ухвалення обвинувального вироку. Саме над цим зараз працює прокурорська група, повідомляє УНІАН.

Також у прокуратурі Нідерландів зазначають: є серйозні свідчення того, що секретні служби РФ постійно намагаються зламати і проникнути в комп’ютерні системи голландської поліції та прокуратури. Так, смартфони і лептопи, які слідчі використовували в Україні і які мали контакт з місцевими інтернет-мережами, довелося знищити.