Кабінет Міністрів України підготував законопроект, яким засуджується нацистський і комуністичний режим в Україні і забороняється їх пропаганда.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду, повідомляє iPress.ua з посиланням на «РБК-Україна».

«Уряд сьогодні внесе до Ради проект закону про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів в Україні та заборони їх пропаганди. Ми підготували цей законопроект, і я звертаюся до членів парламентської коаліції, щоб він швидко пройшов у парламенті», – заявив Арсеній Яценюк.

Також він попросив Раду прийняти закон «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні» і ще три закони.

13 травня 2014 року в. о. президента України Олександр Турчинов звернувся до Мін'юсту з проханням вивчити можливість заборони КПУ через її можливу співпраці з сепаратистами.

9 липня 2014 року Міністерство юстиції подало до Окружного адміністративного суду Києва позов про заборону діяльності КПУ. Зазначимо, що КПУ неодноразово звинувачували у сприянні сепаратизму, зокрема, у вербуванні бойовиків та їх фінансуванні.

5 листопада 2014-го Окружний адміністративний суд Києва відклав розгляд позову Міністерства юстиції про заборону діяльності КПУ, а 18 лютого судді цього адмінсуду взяли самовідвід у цій справі.

Вчора, 30 березня справу про заборону КПУ, яку мав розглядати Київський окружний адміністративний суд, було передано на розгляд до Київського апеляційного адміністративного суду.