Верховна Рада дозволила арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва, які підозрюються в ухваленні неправосудних рішень

За відповідні законопроекти депутати проголосували сьогодні на засіданні парламенту, повідомляє Еспресо.TV.

За словами голови Верховного суду України Ярослава Романюка, надійшли подання з Генпрокуратури на арешт суддів Віктора Кицука (проголосувало 289 нардепів), Оксани Царевич (286 нардепів) і Сергія Вовка (296 нардепів), які підозрюються в ухваленні «завідомо неправосудних рішень».

«Судді приймали лояльні до існуючої на той час влади рішення, щоб забезпечити собі подальше просування по службі», сказав Ярослав Романюк. Він наголосив, що дозвіл на арешт суддів не є їх покаранням.

«Дозвіл на арешт не є покаранням суддів. Метою згоди на затримання є власне доправлення суддів, щодо яких є обгрунтовані підозри, до правоохоронних органів, щоб забезпечити їх участь у слідчих діях», пояснив голова ВСУ.

У свою чергу, народний депутат Ірина Геращенко звернулась до ВСУ з проханням оприлюднити декларації цих суддів. «Ми хочемо бачити, в яких будинках вони живуть, які їх реальні статки», сказала нардеп.

Також, на її думку, необхідно вчинити заходи щодо недопущення втечі згаданих суддів з країни.