Бійцям АТО вже виплатили понад 1 мільйон гривень грошових винагород за знищену, захоплену військову техніку ворога та успішне виконання бойових завдань.

Про це заявив у вівторок на брифінгу у Києві офіцер прес-служби Генерального штабу ЗС України Олексій Мазепа, передає кореспондент Укрінформу.

«Згідно з документами, що надійшли до штабу АТО, за знищену, захоплену військову техніку ворога та успішне виконання бойових завдань українським військовослужбовцям передбачено виплату винагород на суму майже 15 мільйонів гривень. Станом на 31 березня 2015 року вже виплачено більш як 1 млн грн. Видано наказів на виплату грошової винагороди на суму близько 4 мільйонів гривень», - сказав він.

Зокрема, винагороду за успішне виконання бойового завдання та безпосередню участь у бойових діях найближчим часом отримають майже 800 військовослужбовців ЗС України.

«Загалом на розгляд до штабу АТО надійшли документи на виплату грошових винагород за 261 одиницю знищеної ворожої техніки, 78 виконаних бойових завдань та понад дві тисячі підтверджених фактів безпосередньої участі у бойових діях», – повідомив прес-офіцер Генштабу.