ПЕРЕМОГИ. Прем’єр-міністр Микола Азаров переконаний, що успіхи в біатлоні обов’язково дадуть поштовх розвиткові масового спорту. Про це він заявив на зустрічі з призерами чемпіонату світу з біатлону серед жінок.

«Розвиток такого виграшного та видовищного виду спорту підтягне і масовий спорт», — сказав глава уряду. Він нагадав, що Кабмін ухвалив рішення про створення в Чернігові Державного центру олімпійської підготовки з біатлону на базі спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву. За його словами, на цей проект виділено кошти з державного бюджету, за рахунок яких буде проведено ремонт та закупівля нового інвентарю.

Приціл на зимову Олімпіаду в Сочі зроблено вдало. Фото Oлега МAРКЕВИЧA

У теплій і невимушеній обстановці Микола Азаров привітав спортсменок із здобуттям нагород, підкресливши, що вперше за 14 років Україна здобула 5 медалей на чемпіонаті з біатлону. Він пообіцяв підтримку біатлону на державному рівні.

«Хочу привітати вас із вдалим виступом. П’ять медалей — це велике досягнення. Бажаю вам подальших перемог, вони у вас попереду», — упевнено заявив Прем’єр-міністр. Опісля розмови глава уряду вручив спортсменкам Почесні грамоти Кабінету Міністрів.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну нагадує, що чемпіонат світу з біатлону проходив 7—17 лютого в м. Нове Место (Чехія). У ньому взяли участь 280 спортсменів із 40 країн. Українські біатлоністки здобули на чемпіонаті 5 нагород. Зокрема Олена Підгрушна виборола «золото» світової першості у спринтерській гонці та «бронзу» в гонці переслідування, Вікторія Семеренко стала бронзовим призером у спринті, а Валентина Семеренко — бронзовим призером в індивідуальній гонці. Крім того, жіноча збірна України у складі Юлії Джими, Олени Підгрушної, Вікторії та Валентини Семеренко стала срібним призером чемпіонату світу в естафеті 4х6 км. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»