УРОЧИСТОСТІ

Прем’єр вітав будівельників  із професійним святом

У Міжнародному центрі культури та мистецтв «Жовтневий палац» Микола Азаров відкрив урочистості, присвячені Дню будівельника, зачитавши привітання Президента Віктора Януковича. А з боку уряду та від себе особисто закликав працівників цієї галузі нарощувати темпи будівництва та пообіцяв їх підтримати в цьому.

«Прискорений розвиток держави не можливий без залучення інвестицій у будівництво. Кожна вкладена гривня посилює розвиток нашої економіки, особливо нині — коли в світі надзвичайно складна економічна ситуація. Є країни, які намагаються заощаджувати та урізають видатки на капітальне будівництво — це дорога в нікуди. Україна виходила з кризи завдяки тому, що, навпаки, збільшувала інвестиції у будівельну галузь, і ми цю лінію продовжуватимемо», — сказав він.

Прем’єр нагадав, що в цьому році виділено мільярд гривень на здешевлення кредитів за програмою «Доступне житло», а в наступних роках видатки зростатимуть. Планує уряд у найближчі роки реалізувати й програму зведення індустріального житла, будуючи приблизно 100 тис. квартир щороку.

«Перед нами стоять величезні за значущістю та обсягом завдання, і я впевнений, що Україна, яка має прекрасні колективи будівельників, чудову будівельну науку, може вирішувати такі масштабні завдання», — сказав він, додавши, що за останні два роки в нас збудовано у п’ять разів більше дитсадків, аніж в 2008—2009 рр., удвічі більше шкіл і лікарень, за цей період у рази збільшено також обсяги будівництва житла.

Працівники будівельної галузі отримали від глави уряду державні нагороди (відтепер в країні на 27 заслужених будівельників стало більше). А Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства визначало переможців конкурсу на кращий об’єкт житлового будівництва за номінаціями: адміністративно-офісне та готельне будівництво, об’єкти освіти, виховання та підготовки кадрів, об’єкти соціально-культурної та оздоровчої сфери, культові споруди, об’єкти сільського господарства. У цілому в конкурсі взяли участь 58 об’єктів зі всієї України.