РОБОЧА ПОЇЗДКА

Прем’єр-міністр учора побував на Луганщині

Програма поїздки Миколи Азарова виявилася надзвичайно насиченою. Спершу він відкрив сучасний перинатальний центр на базі Луганської обласної клінічної лікарні. «Мені дуже приємно, що в Луганській області з’явився такий надзвичайно сучасний, — напевне, найсучасніший в Україні, — перинатальний центр. Це означає, що у Луганській області зроблено вагомий крок уперед у питанні надання якісної медичної допомоги населенню», — поділився враженнями Микола Азаров.

Відповідно до програми реформування медичної галузі, у багатьох містах вводяться в експлуатацію сучасні медичні заклади. Микола Азаров подякував голові Луганської облдержадміністрації Володимирові Пристюку за ініціативу й наполегливість у створенні такого сучасного медичного закладу.

За два роки у таких центрах народилося понад 30 тисяч малюків. Фото Oлега МAРКЕВИЧA

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну повідомляє, що перинатальний центр став уже 11-м таким закладом, створеним завдяки Держінвестпроекту в рамках Національного проекту «Нове життя — нова якість охорони материнства та дитинства».

Про його ефективність свідчить те, що торік в Україні зафіксовано найменший рівень смертності дітей віком до одного року за всю історію незалежності України.

А в реанімаційному відділені обласної клінічної лікарні Микола Азаров провідав 13-річну Валерію Мєркулову, постраждалу внаслідок вибуху газу в багатоповерховому житловому будинку. Він особисто ознайомився з ходом її лікування. Стан дитини стабільно важкий, але лікарі налаштовані оптимістично і роблять усе необхідне для її одужання.

Від керівництва області глава уряду вимагає до початку опалювального сезону відновити під’їзд житлового будинку, який зазнав руйнувань під час вибуху 11 серпня. Він зауважив, що причина аварії — вибух газового котла індивідуального опалення. Після відновлення у ньому не повинно бути жодного індивідуального газового опалення, і постраждалі мешканці будинку підтримали таку ініціативу Прем’єр-міністра.

«Наявність індивідуальних котлів у не пристосованих для їх експлуатації будинках — це міна уповільненої дії. Ніхто не може жити у безпеці, поки існує таке опалення. Ми дали вказівку перевірити індивідуальні газові установки на відповідність технічним характеристикам будинків», — зазначив Микола Азаров.

У ході робочої поїздки Прем’єр вирішив позапланово перевірити стан підготовки Луганська до нового навчального року. «Я попросив керівництво міста і області позапланово заїхати до будь-якої школи, яка трапиться нам дорогою. Нею виявилася школа №30. Вона активно готується до 1 вересня. Ми побачили, що школа фактично готова до навчального року: повністю забезпечена підручниками. Вирішено там і всі інші організаційні питання», — резюмував Микола Азаров.

Побував глава уряду й на підприємстві «Луганськтепловоз». Ознайомившись із виробництвом нового трисекційного тепловоза 3ТЕ116У-001 та поспілкувавшись із трудовим колективом, він висловив переконання, що ця продукція знайде свого споживача на українському і російському ринках.

«Надзвичайно важливо, що підприємство займається розробкою і створенням нових зразків техніки. Ми сьогодні побачили новий трисекційний тепловоз, який майже у 1,5 раза збільшує можливість транспортування вантажів. Тому думаю, що ця машина матиме попит і в Україні, й у Росії», — сказав Микола Азаров.

Він підкреслив, що саме на прикладі «Луганськтепловозу» можна переконатися у великих вигодах взаємної кооперації з Росією. 90% продукції підприємства імпортується для потреб російської залізниці. Ці замовлення дають змогу заводу проводити модернізацію, підвищувати заробітну плату, збільшувати відрахування до бюджетів усіх рівнів, які, до речі, за останні два роки зросли вдвічі.

На відкритті ж спортивного багатофункціонального комплексу глава уряду підкреслив, що йому надзвичайно приємно, що цей спортивний комплекс збудовано за кошти приватних інвесторів без залучення державних фінансів. А після відвідання луганського Центру комплексної безпеки підприємств вугільної промисловості Прем’єр заявив, що Україна досягає унікальних параметрів контролю безпеки на шахтах.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»