Головним досягненням  першої команди  київського «Динамо» у цьогорічному розіграші найпрестижнішого континентального клубного трофея  стала довіра  тренерів до молодих вихованців динамівської школи й інших талановитих та перспективних українських гравців.

Ще влітку першим голкіпером біло-синіх вважався  сорокаоднорічний Олександр Шовковський,  а нині на цій позиції  міцно стоїть двадцятичотирирічний Артур Рудько,  який дебютував у Лізі чемпіонів 28 вересня в матчі проти «Бешикташа». У середу в поєдинку п’ятого туру з «Наполі» киянин-динамівець зберіг свої ворота сухими.  Його визнано найкращим у складі нашої команди. «Не скажу, що спіймав кураж, просто все виходило», — скромно прокоментував свою гру Артур і висловив таку думку: те, що з перших хвилин на полі були одразу 10 українців (єдиним легіонером в основі став Віда), напевне, також допомагало.

Утім,   кадрові проблеми у команди Сергія Реброва почалися не вчора.  Та чи  могло «Динамо» з таким перелицюванням складу боротися за вище місце в групі В Ліги чемпіонів? Можливо. Якби  дали змогу суперники. Однак  гравці «Наполі», «Бешикташа» і «Бенфіки» — професіонали, а не благодійники.

Тому коментуючи нічию з «Наполі» й дострокову втрату шансів на продовження боротьби в єврокубках, головний тренер киян Сергій Ребров змушений був визнати: «Ми в цьому турнірі протистоїмо навченим командам, які давно виступають в одному складі й знають, як грати у футбол на такому рівні».

Ребров назвав позитивні моменти виступу «Динамо» в нинішній Лізі чемпіонів: «Передовсім  те, що молоді хлопці, які заслужили своєю грою місце у складі, вже здобули серйозний досвід виступу в Лізі чемпіонів. Вони старалися, і, впевнений, у них є майбутнє. Так само, як і у «Динамо» U-19, яке  виграло у «Наполі» й вийшло з групи з першого місця».

Сергія Реброва втішає те, що в клубі є молодь, яка може замінити футболістів першої команди. Кожен з них — це динамівське завтра, яке обов’язково буде успішним. Тому не зайве вивчити прізвища цих молодих і, як тепер модно казати, мотивованих. А як подбають у клубі про майбутнє своїх мільйонерів, що не виправдали довіри, дізнаємося вже найближчого міжсезоння.

Отака вона — свіжа динамівська кров. Фото з сайту fcdynamo.kiev.ua

ТАБЛО «УК»

Юнацька ліга УЄФА-2016/2017

Груповий етап. 5-й  тур

Група B

Наполі (Італія) — Динамо (Київ, Україна) — 0:2 Голи: Янаков (20), Леднєв (58)

Динамо: Маханьков, Тимчик, Попов, Петрусенко (Мельник, 88), Дубінчак, Алібеков, Смирний, Янаков (Михайличенко, 63), Шапаренко (Булеца, 68), Леднєв, Алексеєв

Турнірне становище:

Динамо — 13 (5), Бенфіка — 7 (5), Наполі — 4 (5), Бешикташ — 3 (5)

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»