ЧОРНА СМУГА

Олег Блохін проведе у міжсезоння кадрову чистку

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

За підсумками п’ятого ігрового дня, у групах А—D ще шість клубів пробилися до плей-оф Ліги чемпіонів УЄФА. Це, зокрема, й суперники київського «Динамо»  — «Парі Сен-Жермен» і «Порту». А також «Шальке-04», «Арсенал», «Малага», «Мілан», дортмундська «Боруссія» та «Реал». Те, що турнір, в якому віце-чемпіони України продовжать свої виступи навесні, точніше ще в лютому, теж іменується лігою, слабка втіха.  Та й що  робити у другому за значимістю футбольному турнірі Європи з такою грою, як у середу на «Олімпійському»?

Денис Гармаш (у білому) бездарно змарнував нагоду відкрити рахунок. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

Це запитання передовсім до тренерського штабу, очолюваного Олегом Блохіним, якому належить за кілька зимових місяців навести лад у господарстві: а там і фізика накульгує, і дисципліна, і, головне, бракує командного духу. На цьому тлі відчайдушні потуги Олега Гусєва видавалися ще більш жалюгідними.

Найреальніший момент кияни не реалізували на 24-й хвилині. І знову Гусєв після стандарту пробив головою з близької відстані — Сірігу відбив м’яч прямо на ногу Денису Гармашу, чий постріл впритул вийшов ганебно корявим.

До перерви «Динамо» припустилося  помилки, що стала для нього в підсумку фатальною. На останніх секундах першого тайму секундної стрілки Лавецці з центрального кола розігнав контрнаступ, обігрався з Ібрагімовичем і, вийшовши віч-на-віч з Ковалем, не залишив тому шансів — 0:1. А через шість хвилин після початку другого тайму Хачеріді остаточно поховав надії біло-синіх. Віддаючи м’яч назад, він вивів відразу двох французів на свої ворота, і рахунок став 0:2.

До нинішнього стану київське «Динамо» довів екс-головний тренер команди Юрій Сьомін. Про це після гри з ПСЖ заявив власник клубу Ігор Суркіс.

«Можу сказати, що зірок сьогодні в «Динамо» немає. Жодної пропозиції ми не отримуємо! Можна тільки створити команду-зірку. І ці гравці повинні їй підігравати. Думаю, що Блохін хоче саме цього.

Але не Блохін довів команду до такого стану. Колишнім тренером все було поставлено на карту, щоб потрапити в Лігу чемпіонів. Він передбачав цей провал, гучно говорив про це. Ось ми і отримали», — цитує І. Суркіса dynamo.kiev.ua.

Яке завдання стоятиме перед командою у Лізі Європи? Принаймні, щоб не було соромно. Президент «Динамо» хоче, аби виправдовуватися довелося не йому, а гравцям, які за відомістю є мільйонерами і до виплати заробітної плати ставляться  ретельніше, ніж до  відпрацьовування заробітків на полі.

 

ТАБЛО «УК»

Ліга чемпіонів. 5-й тур

Група А

Порту — Динамо (Загреб)  — 3:0
Голи:  Гонсалес (20), Моутіньйо (67),  Варела (85)

Динамо (Київ) —  ПСЖ — 0:2
Голи: Лавецці (45, 52)

                     І   В  Н  П  М   О

Порту           5  4   1   0  9-2 13

ПСЖ            5  4    0   1 12-2 12

Динамо К.   5  1    1    3  5-9    4

Динамо З.    5  0    0    5 0-13   0

Група В

Арсенал — Монпельє — 2:0

Шальке-04 — Олімпіакос — 1:0

Група С

Андерлехт — Мілан —  1:3

Зеніт — Малага —  2:2

Група D

Манчестер Сіті — Реал — 1:1

Аякс — Боруссія —  1:4