«Суха» нічия у матчі «Чорноморця» та «Зорі» дала змогу підопічним Сергія Реброва, які  на виїзді обіграли «Дніпро», повернутися на друге місце у турнірній таблиці чемпіонату України. На вершині, як і раніше, «Шахтар», який має гандикап у вісім очок над найближчими суперниками.

Лише 11 голів побачили глядачі протягом матчів 14-го туру української першості, і одним з таких нерезультативних поєдинків стала зустріч в Одесі, де «Зоря» вп’яте цього  сезону втратила очки. Цікаво, що і «Чорноморець», і «Зоря» у захисті не відсиджувалися, запропонувавши один одному доволі високий темп та високий пресинг. Однак голів у матчі бракувало: ані «моряку» Смірнову не вдалося реалізувати вихід віч-на-віч із воротарем, ані Петрякові в завершальній 10-хвилинці, коли «Зоря» втратила свій найкращий шанс взяти три очки.

Неймовірний гол Сидорчука (у білому) повернув киянам упевненість. Фото з сайту vk.me

Матч між «Дніпром» та «Динамо» натомість  порадував справжньою принциповістю, як у минулі роки, і став винятком, зважаючи на нинішній стан дніпровської команди. Фактично підопічні Дмитра Михайленка ні в чому не поступилися іменитішим гостям, і забити киянам вдалося лише у середині першого тайму: Беседін вдало зіграв на «другому поверсі». Втім, тільки-но минуло три хвилини, як дніпряни зрівняли рахунок, коли Ротань реалізував пенальті. Невідомо, чим би завершилося це проти?стояння, якби не неймовірний за красою дальній «постріл» Сидорчука, який у підсумку став переможним для столичної  команди.

«Шахтар»  тримає чемпіонський темп, у 14-му турі «гірники» здобули чергові три очки у гостьовій зустрічі з «Олександрією». Причому команда Паулу Фонсеки, здавалося, ще у першому таймі вирішила всі питання щодо переможця зустрічі, коли по голу забили Дентіньо та Феррейра. Однак  господарі довели, що не дарма за підсумками минулого сезону вийшли до єврокубків, і відновили інтригу вже в дебюті другого тайму. Та, хоч і з труднощами, лідерові все-таки  вдалося втримати прийнятний для себе результат, який дав змогу гірникам відірватися від «Динамо» вже на 8 очок.

Учорашні суперники тим часом стануть  партнерами:  лідери і молоді обдарування «Динамо, «Шахтаря», «Дніпра» і «Зорі»,   викликані Андрієм Шевченком до першої команди, розпочинають підготовку до участі у відбірному  матчі чемпіонату  світу-2018  проти  збірної  Фінляндії  (12 листопада в Одесі) та товариському — з командою Сербії  (15 листопада в Харкові), повідомляє прес-служба ФФУ.

Ганна РОМАШКО
 для «Урядового кур’єра»

 

ТАБЛО «УК»

Ліга Парі-Матч. 14-й тур

Волинь — Сталь — 0:1
Зірка — Олімпік — 1:2
Карпати  — Ворскла — 1:0
Чорноморець — Зоря — 0:0
Дніпро — Динамо — 1:2
Олександрія — Шахтар — 1:2

Турнірне становище лідерів:

1. Шахтар — 38,  
2. Динамо — 30,
3. Зоря — 30,
4. Олімпік  — 23,
5. Олександрія — 21…