ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

Кияни відстають від лідера на дванадцять очок

Наприкінці першого тайму «Дніпро»  програвав у Луганську місцевій «Зорі» — 0:1. Намагаючись змінити хід подій, головний тренер гостей Хуанде Рамос замінив Олійника на Канкаву. У вирі боротьби іспанський спеціаліст навіть гадки не мав, що на поле виходить ще один легіонер. Дивно виглядає інше: ніхто з його помічників не зробив навіть спроби зарадити фатальній помилці. Адже в регламенті Прем’єр-ліги чітко прописано: у матчах чемпіонату і Кубка країни на полі одночасно мають право перебувати не більше семи іноземних гравців.

Ярмоленко забив, але це киянам не допомогло. Фото УНІАН

Лише у перерві матчу тренерський штаб гостей зрозумів, що накоїв. Замість бразильця Матеуса у гру вступив Селезньов. Навряд чи цей факт вплине на майбутнє рішення контрольно-дисциплінарного комітету. Найвірогідніше покарання — технічна поразка гостей з рахунком 0:3.

Дніпропетровська команда втратила прекрасний шанс закріпитися на другому місці. Адже головний конкурент — «Динамо» — того самого суботнього вечора програв на своєму полі харків’янам. Важко згадати, коли Олександр Шовковський і його партнери поступалися всім претендентам на чемпіонський титул — «Шахтареві», «Дніпру» й «Металісту». Завтра ввечері на підопічних Олега Блохіна чекає ще одне важке випробування: гра з лідером квартету в Лізі чемпіонів — португальським «Порту».

Велике футбольне свято сьогодні відбудеться в Донецьку: сюди завітає діючий володар Кубка чемпіонів – лондонський «Челсі». Нагадаю, що гірники разом з «аристократами» очолюють після двох турів групу Е, набравши по чотири очки. На третій сходинці розташувався туринський «Ювентус», в активі якого 2 пункти, квартет замикає «Нордшелланд» з Данії.

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 12 тур

«Динамо» — «Металіст» — 1:3

 Голи: Ярмоленко (59) — Тайсон (33), Хав’єр (54, з пенальті), Торрес (90+2)

«Волинь» — «Металург» Д — 1:1

«Ворскла» — «Металург» З — 5:0

«Чорноморець» — «Таврія» — 1:0

«Шахтар» — «Іллічівець» — 2:1

«Зоря» — «Дніпро» — 3:2

«Кривбас» — «Арсенал» — 1:1

«Карпати» — «Говерла» — 1:1

Лідери: «Шахтар» — 36 очок, «Дніпро», «Динамо» — по 24, «Металіст» — 21.