Нещодавно наша сторінка у мережі Фейсбук відзначила подвійне свято: три роки існування і три тисячі прихильників. Перша тисяча далася нелегко. Це й не дивно, адже сторінка «Урядового кур’єра» була однією з перших офіційних сторінок українських ЗМІ, що з’явилися у цій мережі. А нині ця цифра збільшилася втричі.

Як відомо, Фейсбук останнім часом став своєрідною інформаційною стрічкою новин, тому дуже приємно, що читачі долучають нашу сторінку до переліку сторінок, які вони хочуть бачити у своїх стрічках.

Що змінилося за останні півтора року?

Головною подією стало оновлення дизайну сайту газети в серпні цього року. Сайт став більш модернізованим, зручнішим для користування. Тепер у нас є велика платформа для фотографій, відео, відокремлена стрічка новин. Аналізуючи статистику відвідування та додавання користувачів Інтернету до прихильників «УК», розуміємо, що це був важливий і потрібний крок у діалозі з читачами.

У нас з’явилися різноманітні щотижневі акції, присвячені тій чи тій тематиці. Однією з найпотужніших виявилася акція, приурочена до 80-річчя Голодомору. Протягом останнього року щотижня на наших сторінках виходили статті, спогади, розповіді про ті страшні роки. До дня роковин ми випустили великий спецвипуск, у якому зібрали багато ексклюзивного матеріалу на цю тему. Читачі Фейсбуку також мали можливість ознайомитись із цими матеріалами. І хоч День пам’яті вже минув, але акція не закінчена. В редакційному портфелі назбиралося чимало історій, якими хочемо поділитися з людьми. Багато цих історій розповіли нам самі читачі, зокрема за допомогою Фейсбуку.

Дуже цікавою й несподіваною стала акція «Незвичайна назва». В цій тематиці — розповіді про маленькі містечка й селища не просто з незвичайними, а подекуди й кумедними назвами. Ще одна тема, що припала до смаку прихильникам «УК», — «Невідома Україна». Під цією рубрикою виходять матеріали про не відомі широкому загалу місцини, які проте мають неабияку туристичну привабливість і заслуговують на увагу.

«Тривожний сигнал» — так називається нова рубрика, яку віднедавна започаткували в «УК». У ній ми будемо розповідати про непрості ситуації, в яких опиняються люди, котрі потребують підтримки.

«Рік минув, що змінилось?» — ця рубрика, мабуть, викликала найбільш жваву реакцію у Фейсбук-середовищі. У ній розповідається про реакцію на ті чи ті газетні виступи. Переважно це спроба допомогти читачам і дописувачам. І зазначимо, що у нас є чимало прикладів, коли публікації в «Урядовому кур’єрі» реально допомогли людям.

До речі, прохання допомогти в тій чи тій ситуації надходять до нас у Фейсбуці доволі регулярно. Запевняємо: жоден лист чи прохання не залишається поза нашою увагою. Деякі звернення ми передаємо у міністерства й відомства відповідного профілю, деякі беремо як вихідну точку для журналістських розслідувань.

На жаль, не всі історії є можливість надрукувати, але у будь-якому разі ми намагаємося допомогти людям. Ваша думка надзвичайно важлива для нас, дорогі читачі, прихильники й дописувачі. Тож залишаймося на зв’язку!