ДРУЖБА

Альбом із такою назвою презентовано в Дніпропетровську до 20-ї річниці дипломатичних відносин між двома країнами
 

Голос співачки Таміли Гваджаіа, добре відомої в Дніпропетровську, ніби поєднує властивості двох співочих народів — грузинський темперамент та українську чуттєвість, ніби ллється над степами Придніпров’я і горами Кавказу. Талановита дівчина разом із родиною приїхала з Грузії до Дніпропетровська в 1997 році, закінчила тут школу й училище культури. Сьогодні Таміла Гваджаіа — солістка Дніпропетровського обласного центру грузинської культури  «Сакартвело» і керівник однойменного самодіяльного грузинського театру пісні і танцю, переможниця численних всеукраїнських і міжнародних фестивалів-конкурсів.

Днями до 21-ї річниці Дня Незалежності Грузії та 20-ї річниці дипломатичних відносин між нашими країнами відбулася презентація першого альбому Таміли Гваджаіа під назвою «Дві сестри: Україна — Грузія». Видано його в рамках спільного проекту «Єдність у різномаїтті» дніпропетровської обласної грузинської громади  «Сакартвело» та міжнародної громадської організації «Інститут Україніки».

На концерті свою землячку підтримали артисти  Харківського грузинського хореографічного ансамблю «Метехі», які запальними танцями викликали бурхливі оплески глядачів. Також на презентацію приїхали гості із запорізької грузинської громади ім. Шота Руставелі, представники різних дніпропетровських національних громад.

Артисти  Харківського грузинського хореографічного ансамблю «Метехі» запалювали зал темпераментніми танцями.
Фото Наталії БІЛОВИЦЬКОЇ 

«Цим проектом ми хочемо об’єднати в культурному плані український і грузинський народи, всіх грузинів, які живуть у різних містах України, — каже автор ідеї, віце-президент Всеукраїнської асоціації грузинських громад Бежан Гваджаіа. — Над записом альбому ми працювали рік, він зроблений власними силами, всі пісні авторські, слова і музика подаровані авторами. Зокрема свої вірші надав поет, колишній посол України в Латвії, професор Київського університету ім. Т. Шевченка Рауль Чілачава».

До свого першого альбому, в який увійшли пісні українською та грузинською мовами, співачка збирала матеріал протягом 15 років. «Диск презентаційний, тому до нього увійшли пісні на різну тематику: патріотичні, про добро і дружбу, про кохання, — розповідає пані Таміла. — Для випуску цього альбому було спеціально обладнано студію. Писалося легко, вийшло все, до чого я прагнула багато років. У наших планах — презентація  альбому в інших країнах, де є українська і грузинська діаспори. А наступним проектом хочемо записати пісні різних народів різними мовами».