Про надскладний травневий календар дніпропетровців експерти кажуть:  дорогу здолає той, хто йде. А на коротку лаву запасних головний тренер дніпрян Мирон Маркевич уже навіть не скаржиться, просто молиться, щоб травми оминули гравців…

У звітному турі Прем’єр-ліги «Дніпро» вже за традицією невдало провів матч із «Зорею» й знову посунувся на третю сходинку турнірної таблиці. Тим часом  лідери чемпіонської гонки «Динамо» і «Шахтар», які вже думають про  осінній євросезон, здобули перемоги з великим рахунком. 

Тож 23-й тур чемпіонату України вже традиційно для нинішнього сезону пройшов після участі однієї з команд у єврокубкових турнірах. Цього разу єдиний представник України в єврокубках «Дніпро» зіграв важкий півфінальний поєдинок  у Лізі Європи проти «Наполі», а вже через три дні йому треба було протистояти непоступливій  посиленій орендованими в «Шахтаря» гравцями «Зорі», яка,  перебуваючи на четвертому місці турнірної таблиці, має власні плани на  наступну континентальну євролігу.

Мирону Маркевичу нічого не залишалося, як використовувати у складі резервістів, однак ті, виявилося, не зуміли проявити себе і дозволили суперникові двічі ще в першому таймі вразити ворота Дениса Бойка. Лідерам, які вийшли по перерві, не вистачило емоцій і сил. Тим більше що луганчани — тактично грамотна команда, яка вміє грати проти грандів. І покривить душею той, хто скаже, що такий результат з огляду на всі вищезазначені обставини не був прогнозованим.

Шовковському в грі з «Металургом» вдалося добре відпочити. Фото УНIAН

Загалом тур минув  без великих несподіванок і порадував шквалом голів. Окрім результативних перемог «Динамо» і «Шахтаря», додаткових позитивних емоцій уболівальникам додала нічия в  Харкові, де було забито 6 голів.

Наступний тур чемпіонату розпочнеться 15 травня матчем «Чорноморець» — «Металург» З. А завершиться 17-го числа суперпротистоянням  «Динамо» і «Дніпра» в Києві. Нагадаємо, що кияни у першому колі першості розгромили дніпропетровців на їхньому  полі 3:0. А про обставини, за яких відбудеться нинішній матч, читайте вище…

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 23-й тур

Говерла — Шахтар — 3:7

Олімпік — Ворскла — 3:1

Металург З — Іллічівець — 2:0

Карпати — Чорноморець — 2:0

Металург Д — Динамо — 0:6

Дніпро — Зоря — 0:2 (0:2)

Металіст — Волинь — 3:3

Турнірне становище лідерів: 

1. Динамо — 59 очок, 2. Шахтар — 52, 3. Дніпро — 50, 4. Зоря — 40, 5. Ворскла — 35, 6. Металіст — 30, 7. Волинь —27…

Бомбардири: Кравець, Ярмоленко  (Динамо), Бікфалві  (Волинь) — по 14, Калинич (Дніпро), Тейшейра (Шахтар) — по 12, Гладкий (Шахтар) — 11, Лазіч (Металург Д) — 9, Шав’єр (Металіст), Луїс Адріану (Шахтар), Селезньов (Дніпро) — по 8,  Коноплянка (Дніпро), Будковський (Зоря) — по 7. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»