У грі він намагається бути схожим на свого кумира Мануеля Нойєра.  Зірковий час 28-річного воротаря мюнхенської «Баварії» та збірної Німеччини настав на Кубку світу-2014 у Бразилії, де Бундестім стала чемпіоном, а Мануель отримав золоту рукавичку найкращого голкіпера турніру.

Найвищий злет Микити Шевченка ще попереду. Але минулого четверга 21-річний воротар «Зорі» змусив говорити про себе всю футбольну Європу. Під завісу матчу-відповіді Ліги Європи проти норвезького «Мольде» за нічийного рахунку він парирував пенальті, яке виконував Форрен. За дві хвилини потому луганчани вийшли вперед — 2:1. На четвертій компенсованій хвилині арбітр знову призначив одинадцятиметровий у ворота гостей. І знову молодий вихованець донецького «Шахтаря», якого гірники віддали в оренду до Луганська, виграв дуель нервів в Ельюнуссі. Такою драматичною виявилася історія виходу команди Юрія Вернидуба в плей-оф Ліги Європи.

— Хочу відзначити всю команду, але особливо нашого голкіпера Микиту Шевченка, — не міг стримати емоцій після фінального свистка Юрій Вернидуб. — Це одна з його найкращих ігор. Микиті лише 21 рік, і, на мою думку, в нього велике футбольне майбутнє. У вирішальний момент наша команда зуміла вистояти. Щасливий за своїх хлопців, які в останні хвилини продемонстрували характер проти дуже небезпечного суперника.

На жаль, приклад луганської «Зорі» не змогли наслідувати футболісти «Чорноморця». Моряки розгубили свої шанси тиждень тому в Хорватії. Досить сказати, що на полі стадіону «Парк Младежи» перший удар у площину воріт господарів гравці п’ятої команди української Прем’єр-ліги завдали лише на 90-й хвилині гри. Головні претензії тренерський штаб гостей мав висловити на адресу новачків.

Атакуючий дует, який склали колишній форвард маріупольського «Іллічівця» Руслан Фомін та Антон Шиндер із «Шахтаря», виявився абсолютно неготовим до матчу такого рівня. Шиндер, якого гірники віддали в Одесу в річну оренду, не тільки жодного разу не загострив ситуацію біля чужих воріт, а й примудрився «привезти» гол у власні. Саме після його неоковирної втрати м’яча хорвати відкрили рахунок.

Не кращий вигляд мали і двоє інших дебютантів моряків — центральний захисник Михайло Сіваков, який раніше захищав кольори білоруського «Гомеля», та екс-оборонець запорізького «Металурга» Євген Опанасенко.

— Можливості своєї команди я до кінця не уявляю, — зізнався Роман Григорчук. — Адже в літнє міжсезоння колектив оновився наполовину. Єдине можу сказати: ми були слабшими за суперника. Футболісти «Спліта» грають просто, надійно, мають у своєму складі достатньо різнопланових і швидких футболістів. Ми розуміли, що буде дуже складно. Але не могли уявити, що настільки. 

 

ТАБЛО «УК»

Ліга Європи 

Третій  кваліфікаційний раунд

 Матчі-відповіді

Чорноморець (Україна) — Спліт (Хорватія) — 0:0        

Перший матч — 0:2

Мольде (Норвегія) — Зоря (Україна) — 1:2        

Голи: Каменюка (2), Форро (89, автогол) — Гульбраннсен  (43)        

Перший матч — 1:1

Торіно (Італія) — Броммапойкарна (Швеція) — 4:0

Голи: Йонссон (4, автогол), Дарміан (37), Квальярелла (80), Мартінес (90)  

Перший матч — 3:0

Ліон (Франція) — Млада-Болеслав (Чехія) — 2:1          

Голи: Лакацетте (57), Ндже (90) — Міла (71— пенальті)         

Перший матч — 4:1

Халл Сіті (Англія) — Тренчин (Словаччина) — 2:1

Голи: Ель Мохаммеді (23), Алуко (89) — Малец (2)      

Перший матч — 0:0

Хабнарфйордур (Ісландія) — Ельфсборг (Швеція) — 2:1

Голи: Гуднасон (17), Бйорнссон (76) — Бекманн (90)   

Жеребкування плей-оф      

Ліги Європи

Дніпро — Хайдук (Хорватія)

Рух (Польща) — Металіст

Фейєнорд (Нідерланди) — Зоря

Матчі відбудуться 21 і 28 серпня.