РОБОЧА ПОЇЗДКА

Керівники області пообіцяли главі держави за п'ять років зробити територію успішною

Президент Віктор Янукович виступає за громадське обговорення земельної реформи в нашій державі. На цьому він наголосив учора під час відвідування приватно-орендного підприємства "Зоря" (Херсонська обл., Білозерський р-н). "Головна мета земельної реформи - щоб земля отримала перспективного господаря", - наголосив Президент.

Спілкуючись із працівниками підприємства, Віктор Янукович підкреслив, що проведення земельної реформи нині є одним з найважливіших питань в політиці держави. За його словами, маючи одні з найкращих у світі землі та природно-кліматичні умови, ми повинні вивести аграрно-промисловий комплекс на якісно новий рівень розвитку, зробити його конкурентоспроможним та ефективним.

Глава держави зазначив, що спроби провести земельну реформу ведуться давно. Однак вони були непослідовними та несистемними, і тому конкретних відчутних результатів, в першу чергу для селянина, не принесли. "Тіньові схеми як працювали, так і працюють далі. Що люди отримали? Нічого", - зауважив Віктор Янукович та додав: треба, щоб на землі був ефективний господар, були правила користування землею, і власники їх виконували.

Президент зазначив, що нині ситуація у світі із продовольством стає дедалі гіршою. Виходячи з глобальних загроз продовольчої кризи та необхідності забезпечення економічної безпеки розвитку України, ми повинні проводити прагматичну аграрну політику. "Майбутнє України - це земля", - наголосив Віктор Янукович.

У рамках робочої поїздки на Херсонщину глава держави відвідав Херсонський державний завод "Палада", де взяв участь у церемонії закладання першої секції одного з найбільших композитних несамохідних плавучих доків підприємства.

Вітаючи працівників заводу з цією подією, він зазначив, що їхнє підприємство протягом багатьох років залишається одним зі світових лідерів у виготовленні плавучих доків, багато з яких є унікальними. "Те, що вам вдалося зберегти цей завод та бути на плаву в прямому і переносному сенсі - ваша велика заслуга", - наголосив Президент. Нинішня подія, на його переконання, також демонструє, що Україна здатна впевнено йти у майбутнє. "Як глава держави я зроблю все можливе, щоб суднобудування зайняло гідне місце у вітчизняній економіці", - зазначив Віктор Янукович.

За словами Президента, наша головна мета - не торгувати сировиною чи напівсировиною, а виробляти продукцію з високою доданою вартістю. А Програма економічних реформ, реалізація якої розпочалася в 2010 році, передбачає, окрім іншого, й розвиток таких заводів, як "Палада".

Глава держави нагадав, що минулого року реформи розпочато за сімома напрямками, а протягом нинішнього вони здійснюватимуться за 21 напрямком. Говорячи про модернізацію держави, Президент підкреслив: багато важливих проектів нині реалізуються в рамках підготовки до проведення Євро-2012. Він наголосив, що нинішнього року на 99% буде закінчено будівництво головних об'єктів до чемпіонату.

У Херсоні під головуванням Віктора Януковича також пройшло засідання Регіонального комітету економічних реформ на тему: "Інноваційно-інвестиційний шлях подолання депресивності Херсонської області".

Як зазначив голова Херсонської облдержадміністрації Микола Костяк, область презентує інноваційні проекти, які вже за п'ять років дозволять зробити її бездотаційною.