КОНКУРС

На«Крим М’юзік Фест» з’їхалися популярні у своїх країнах виконавці з п’яти континентів

Пісенне свято, на яке з великим нетерпінням очікували кримчани, добігло свого кінця. Багато цікавого відбулося на фестивальному майданчику за ці кілька днів. Адже в «Ювілейному» зібралися вітчизняні та світові зірки естрадної пісні, та й конкурсанти, які з’їхались до Ялти з п’яти континентів, у себе на батьківщині — популярні молоді виконавці. Тому послухати і здивуватися було чим.

От взяли й організували фест. Фото УНІАН

Кримський зорепад

Повітря першого дня фестивалю було насичене інтригуючою сумішшю: передчуттям дива, ароматом моря і кримської оксамитової осені.

Сотні глядачів у залі та журналістська братія біля червоної доріжки перебували в очікуванні зірок. Першими на неї ступили  голова журі конкурсу виконавців Софія Ротару і натхненниця та художній керівник фестивалю Алла Пугачова. Живі легенди вітчизняної естради були небагатослівні. «Настрій прекрасний, нарешті в Ялті свято», — поділилася враженнями голова журі. Алла Борисівна тільки й мовила: «Хвилююсь».

Тим часом співголова журі Валерій Леонтьєв зізнався журналістам, що Ялта повернула його в 1979-й рік. Адже саме тоді на фестивалі  «Кримські зорі» він отримав одну з головних перемог в своєму житті. «Гадаю, що саме кримський фестиваль 32 роки тому дав мені путівку в життя, і звідси розпочалася для мене велика сцена», —  поділився спогадами співак.

З проміжком у кілька хвилин на червоній доріжці з’явилися: Ані Лорак, Борис Моісеєв, Кристина Орбакайте, Джамала, Микола Басков, Філіп Кіркоров…

Але справжнє диво відбувалося на сцені концертного залу «Ювілейний», який перетворився на космічний музичний майдан з неймовірними спецефектами, пересувними екранами, що створювали враження легкості й безкінечності. Тут  розпочався справжній зорепад. Адже слухачам зірки світової і вітчизняної поп-музики одне за одним дарували свою душу, голос і талант.  Родзинкою вечора стала поява на сцені легендарного Деміса Руссоса і Глорії Гейнор. Вони виконали всесвітньо відомі хіти, чим зірвали шквал аплодисментів. 

 

Яке солотке слово «перемога» Фото УНІАН

На сцені — театральні вистави

Перший конкурсний день розпочався з розкішного букета квітів, яким привітали з днем народження співачку і члена журі Глорію Гейнор.

І ось боротьба за 200 тис. доларів розпочалася. Молоді виконавці дивували глядачів та журі своїм професіоналізмом. Кожний номер конкурсної програми був маленькою завершеною театральною виставою, яка поглинала і відпускала тоді, коли на сцені розгорталася нова історія.  Вокальна майстерність конкурсантів просто вражала. Особливого шарму виступам додавали етнічні мотиви, які були філігранно вплетені в пісні виконавцями з 20 країн світу.

Протягом двох конкурсних днів ведучі Алла Пугачова та Максим Галкін постійно підвищували градус, вдало розсипаючи компліменти та жарти. 

На сцені змагання конкурсантів набирали обертів — неодноразово зал аплодував, а виконавицю з Чилі Кароліну Сото викликали «на біс» — такого в практиці конкурсів ще не було.  Софія Ротару та Глорія Гейнор були так розчулені прекрасним співом конкурсантів, що навіть не стримували сліз.

Грандіозне шоу закінчилося. Кульмінація фестивалю — довгоочікуване нагородження виконавців.

Злата виборола для України перше місце. Фото УНІАН

Гран-прі —в  Кароліни Сото з Чилі

Гран-прі Міжнародного пісенного конкурсу «Крим М’юзік Фест» і 100 тис. доларів журі присудило представниці Чилі Кароліні Сото, яка дуже полюбилася ялтинцям за професіоналізм і жагу до перемоги.  Злата Огневич виборола для України перше місце. Після «Адажіо» в її виконанні  зал просто вибухнув оваціями. Злата отримала 50 тис. доларів від журі і приз від журналістів фестивалю «Золотий коник».

Досить оригінально привітали володаря другої премії, 30 тис. доларів — зворушливого співака з Індії  Ніхіла Дсузи. Хлопець заспівав пісню разом із Софією Ротару, а по завершенні виступу голова журі оголосила його переможцем. Ніхіл був розчулений.

Третє місце  віддали сестрам із Шрі-Ланки Умарі та Умарії — премія 20 тис. доларів.

На фестивалі був і спеціальний приз від Алли Борисівни — «Зірка Алли» та грошова винагорода 50 тис. доларів. Вони дісталися яскравим та самобутнім артистам із Казахстану — групі «Rin’Go».

Ось і закінчилося свято музики, пісні і моря. Чи матиме воно продовження? Перед початком пісенного конкурсу перший заступник голови Ради міністрів Криму Павло Бурлаков заявив, що фестиваль стане яскравою подією цього року, а в подальшому — доброю традицією. Бажання кримської влади  зрозумілі. Адже насичене фестивальне життя на півострові стане ще однією принадою для туристів, створенням нового, музичного, іміджу для Криму і загалом України.