ПОДІЯ

Учора на Чорноморському суднобудівному заводі Віктор Янукович взяв участь в урочистій закладці нового військового корабля

Перше із серії суден проекту 58250 миколаївські корабели планують передати ВМС України у 2016 році (подробиці - на стор.7). Принаймні ця обіцянка була дана главі держави після того, як він особисто встановив закладну дошку на блок корабля. На згадку про подію Президентові подарували її копію. На цьому ж заводі він узяв участь і в церемонії закладки універсального суховантажного судна.

Звертаючись до працівників підприємства, глава держави відзначив важливість розвитку та державної підтримки суднобудівної галузі України. Безумовно, зауважив він, "були важкі часи як у підприємства, так і в галузі в цілому".

"Ми разом з вами відпрацювали державну програму підтримки галузі, яка забезпечить її розвиток, зростання заробітної плати працівників", - зазначив Президент. Віктор Янукович висловив упевненість, що кількість замовлень на продукцію, зокрема, миколаївського заводу зростатиме і стимулюватиме розвиток суднобудування в країні в цілому.

Президент звернув окрему увагу на те, що стабілізація суднобудівної сфери пов'язана із створенням сприятливих умов для її відновлення. Він зокрема нагадав, що у Податковому кодексі передбачено звільнення підприємств суднобудування від сплати податку на прибуток, запроваджено преференції із сплати ПДВ.

Глава держави також висловив переконання, що з року в рік галузь буде все більше приваблювати інвесторів, а її основними завданнями стане вироблення високоякісної, конкурентоспроможної продукції.

"Я хочу подякувати вам за величезне терпіння, яке у вас було всі ці роки. Подякувати, що ви зберегли віру, надію у власні сили, і у те, що ми здатні навести на нашій землі порядок і будувати сильну державу", - сказав Віктор Янукович.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Концепція цільової оборонної програми будівництва кораблів класу "Корвет" (прийнята у березні 2011 року) передбачає створення серії корветів, які повинні увійти до складу Військово-Морських сил України до 2021 року.

У грудні 2009 року Міноборони підписало державний контракт з ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод" на будівництво серії військових кораблів класу "Корвет". У березні минулого року на підприємстві почали обробку металу для збірки заставної секції українського корвета. Держава торік виділила 1,2 млн грн для закладення першого такого корабля.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо іншого відомого дітища миколаївських корабелів - крейсера "Україна", глава держави зазначив, що Україна та Росія продовжують переговори щодо його долі. "Робота не припинялася. Вона триває. Є різні пропозиції, підходи", - сказав Президент, додавши: поки що не можна говорити про остаточний результат.

Водночас влада вживає заходів для забезпечення розвитку суднобудівної галузі. "Ми зробили певні кроки, щоб створити умови для розвитку галузі", - сказав Віктор Янукович. У цьому контексті він наголосив на стабільності політичної ситуації в країні, а також роботі влади з дерегуляції різних напрямків економіки, що сприятимуть залученню інвестицій та покращенню бізнесового клімату.