Переконана, що більшість киян і досі пам’ятають сумний інцидент двомісячної давнини, коли понад 50 осіб отруїлися курми-гриль, купленими у кулінарії одного з великих супермаркетів столиці. Випадок і справді кричущий.

Зізнаюся, сама я досить часто відвідую кулінарний відділ у міні-маркеті, що поблизу мого дому. Чого гріха таїти, не кожна жінка по півдня може простоювати біля плити. І я до таких належу. А отже у нагоді стають уже готові відбивні, котлетки та шніцелі. Тож днями, налаштувавшись на чергову покупку, завітала до магазину. І була дуже прикро здивована, не знайшовши улюблену кулінарію на її звичному місці. Та й узагалі ніде у магазині. Продавчиня відповіла коротко: «Відділ закрили». А ось на запитання, чому так сталося, почула лише: «Це рішення керівництва, а нам нічого не пояснювали».

Знайти те керівництво, щоб хоч у нього розпитати, у чому справа, також не вдалося. Чи то справді відбуло десь у важливих справах, чи просто ховалося від настирних покупців. Тож висувати припущення довелося самій. Тоді й пригадала випадок з курятиною. Але... Хоч як дивно, власне «каруселька», на якій смажаться кури, в нас якраз залишилася. А ось відділ готової продукції зник. Дивна логіка у керівництва магазину. Адже можу сказати за себе: купуючи готові страви у цій «кулінарії» вже понад три роки, жодного разу не мала з ними клопоту. Так само, думаю, вважають й інші постійні відвідувачі, з якими за роки вже знаємо одне одного в обличчя. Та що ж вдієш: приймаючи рішення, керівництво магазину нас — споживачів — навіть не подумало запитати. А ще кажуть: все для покупця!

Але так просто я не здалася. Міркувала: можливо, керівництво саме нашого маркету, приміром, розірвало угоду з постачальниками готової продукції. Та поблизу є інші магазини — навідаюсь туди. Ну справді, не ставати ж до плити щовечора — я до цього не звикла. Проте... В одному магазині виявилося, що такого відділу взагалі ніколи не було, в другому й третьому... були, але їх днями закрили так само, як і наш. Чому — пояснити відмовились.

Поміркувавши, надумала попросити про послугу друга, який мешкає в іншому районі. Сашко розказав, що у найближчих до його домівки кількох супермаркетах ці відділи також закрили. Тож йому довелося побігати, доки знайшов, де можна купити готову котлетку. Тамтешні продавці  коментувати ситуацію також відмовилися.

Та що ж це за таємниця за сімома печатками? Чому зникають відділи кулінарії з супермаркетів столиці? На це запитання чіткої відповіді не надали навіть фахівці санепідемстанції, з якими нещодавно зустрічалася на одній з прес-конференцій. Сказали лише, що якогось спеціального розпорядження про це не видавали. То у чому ж справа? Хоч бери, та починай власне журналістське розслідування. Але на порожній шлунок якось воно сумно...