Відверто захисна формація із п’яти захисників не допомогла  підопічним Олександра Бабича, які до кінця сезону  орендують арену «Динамо» імені Валерія Лобановського, вистояти у боротьбі зі справжніми господарями стадіону. Результативною виявилася друга половина зустрічі. Після перерви  «Динамо» значно додало  агресії у вирішальній стадії атак, що дало змогу довести до логічного завершення ігрову перевагу: Ярмоленко низовою передачею поміж захисників вивів Гусєва на побачення з голкіпером, а той відправив м’яч повз Мартищука.

Забивши, біло-сині трохи заспокоїлися, і, як зазначає офіційний сайт ФФУ,  миттєва втрата концентрації ледве не призвела до неприємностей. На 61-й хвилині після провалу захисників «Динамо» Балашов вивалився на Шовковського, але з першої спроби влучив у воротаря киян, а згодом м’яч після добивання просвистів поряд зі стійкою.

А наприкінці поєдинку Мартищук зумів відбити удар Віди під час стандарту «Динамо», та першим на добиванні виявився Теодорчик, що вийшов на заміну Мбокані.

«Дніпро» не став лоскотати нерви своїм уболівальникам і не повторив помилок минулого сезону, зумівши здобути три очки у нелегкому протистоянні з «Ворсклою». Попри  втрату бразильця Ежидіу, який самовільно залишив Дніпропетровськ, а також травму Романа Зозулі, команда Мирона Маркевича показала хорошу гру і забила  три голи.

Два з них записав на свій рахунок Євген Селезньов, який, схоже, не має наміру  поступатися місцем в основі Ніколі Калиничу. У двох останніх поєдинках Селезньов забив чотири голи, ставши кращим бомбардиром «Дніпра» в чемпіонатах України і в період незалежного українського футболу.

Донецький «Шахтар», зважаючи на перемогу «Дніпра» над «Ворсклою» у Полтаві та вихід команди Мирона Маркевича на друге місце у чемпіонаті України, мав обов’язково перемагати у матчі з маріупольським «Іллічівцем». Представники Східної України подарували глядачам «Оболонь-Арени» у Києві справжнє футбольне свято у вигляді восьми забитих голів, шість з яких —  на рахунку чинного чемпіона України. Найточніше перебіг подій на футбольному полі передало б  відоме футбольне гасло: «Ви нам заб’єте скільки зможете, а ми вам — скільки захочемо».

Тож зважаючи на турнірне становище команд,  з нетерпінням очікуватимемо наступних турів. Адже  одне очко, яке розділяє «Шахтар» і «Дніпро», може стати заручником багатьох амбіцій.

ТАБЛО «УК»

Чорноморець — Динамо — 0:2

Іллічівець — Шахтар — 2:6

Олімпік — Говерла — 1:2

Металіст —  Металург Д — 1:0

Ворскла — Дніпро — 1:3

Волинь — Зоря — 1:2

Металург З — Карпати — 2:1

Турнірне становище лідерів:  

1. Динамо — 48; 2. Шахтар — 41; 3. Дніпро — 40; 4. Зоря — 30;   5. Металіст — 27... 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»