ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

Після двотижневої перерви призери останньої  першості максимально  «привласнили» очки


«Поєдинок на «Вемблі» засвідчив, що Україна значно більше заслуговує на путівку до Бразилії. Показовим моментом матчу стало вилучення з поля Джеррарда. Капітан англійців напрацював на дві жовті картки: це означає, що суперник виявився доволі сильним».

«Тренер збірної Англії сумує про два втрачених очки. Насправді він повинен радіти одному завойованому. Одна справа — громити суперника рівня Молдови. І зовсім інша — протистояти таким командам, як Україна, яка прекрасно знає, що таке сучасний футбол».

«Звісно, подорожі в Польщу, Україну та Чорногорію будуть не такими легкими, як до Молдови. Жорсткі, технічні й абсолютно безстрашні українські футболісти поставили перед Гленом Джонсоном та його партнерами надзвичайно складні завдання».

Це лише  деякі характерні відгуки провідних британських газет на підсумок зустрічі двох фаворитів групи H. Після двотижневої перерви, пов’язаної зі стартом у кваліфікації до чемпіонату світу-2014, головний герой двобою на берегах Темзи Євген Коноплянка та його партнери повернулися в рідні клуби. Зігравши матчі чергового туру, «Шахтар» і «Динамо», «Металіст» і «Дніпро» готуються до наступного серйозного випробування — старту групових турнірів у Лізі чемпіонів та Лізі Європи.

Минулими вихідними ця четвірка очок не втрачала. Досить сказати, що своїх суперників квартет лідерів обіграв із загальним рахунком 11:1. Інша річ, що з цієї зливи забитих м’ячів на долю гравців з українським паспортом припав лише один. Його автором став форвард Євген Селезньов, який вчергове поміняв таки  Донецьк на Дніпропетровськ.

— На початку матчу проти «Чорноморця» ми створили багато моментів, потім забили красивий м’яч і контролювали гру, — сказав після фінального свистка орендований у київських динамівців хавбек «Дніпра»  Олександр Алієв. — Найголовніше було — взяти три очки. Ми їх взяли.

Своїх уболівальників ми привчили до результативної гри в перших п’яти турах. Але не завжди виходить саме так. Головне, що «Дніпро» в турнірній таблиці посідає те місце, яке й має посідати.

За словами півзахисника, вже починаючи з понеділка, футболісти готуватимуться до стартового поєдинку Ліги Європи з голландським клубом ПСВ.

— Ми не думали про Лігу Європи, переживали тільки за гру з «Ворсклою», бо вже багато очок загубили, — зауважив у свою чергу головний тренер «Металіста» Мирон Маркевич. — Після першого тайму на табло світилися невтішні для нас нулі. Тому в перерві попросив гравців продовжувати активно діяти в атаці, але робити це на швидкості. Хлопці поставилися до прохання з розумінням  і забили чотири м’ячі.

У звітному турі забивали здебільшого легіонери. Фото Олександра ЗАЇКИ

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 9 тур

Динамо — Карпати — 3:1
Голи: Ідейє (33), Кранчар (57, 62) — Лукас (72, з пенальті)

Іллічівець — Волинь — 0:0

Дніпро — Чорноморець — 1:0
Гол:
Селезньов (15)

Зоря — Шахтар — 0:3 
Голи: Тейшейра (41), Мхітарян (62), Адріано (63)

Металіст — Ворскла — 4:0
Голи:
Хав’єр (64, 87), Тайсон (81), Марлос (90+1)

Металург З — Говерла — 1:1
Голи:
Тейку (62) — Міщенко (4)
Металург Д — Арсенал — 5:0
Голи: 
Мораєс (25, 88), Казарян (61), Траоре (75, 90)

Таврія — Кривбас — 2:0
Голи:
Шиндер (11), Назаренко (13)
Лідери: Шахтар — 27 очок, Дніпро, Динамо — по 21, Металіст — 17, Арсенал, Металург Д — по 14.

Бомбардири: Мхітарян (Шахтар) — 12 м’ячів, Ідейє (Динамо) — 8, Джуліано (Дніпро) — 5.