дуелі Сергій Зеньов (ліворуч) — Євген Коноплянка переміг гравець «Карпат». Фото з сайту ФК Днепр

Зазвичай матчі, в яких вирішується доля золотих медалей, проводяться в один ігровий день і починаються одночасно. Це для того, щоб жоден з учасників чемпіонської гонки не мав переваги над суперниками. У вітчизняному футболі ця пересторога виявилася зайвою. Наступної неділі  «Шахтареві» досить зіграти внічию  в Луганську, щоб учергове стати кращою командою української Прем’єр-ліги.

Навесні команда Мірчі Луческу поступилася лише «Дніпрумість здобула 7 перемог. 21 набране очко із 27 можливих — такий темп виявився не до снаги конкурентам. Найближчого з них гірники випереджають на 6 балів.

Під сумнів чемпіонські амбіції футболістів «Дніпра» поставили харків’яни. Тиждень тому в драматичному поєдинку господарі поля обіграли підопічних Хуанде Рамоса. Остаточно рожеві мрії Руслана Ротаня та його партнерів розвіялися в рідних стінах: десята команда за підсумками минулого чемпіонату «Карпати» сенсаційно розбила вщент головного претендента на титул — 4:1. Три м’ячі у ворота Бойка забили гравці, які свого часу захищали кольори дніпропетровців: Олександр Гладкий і Дмитро Льопа.


 

Судячи з усього, навряд чи побачимо Хуанде Рамоса  на тренерській лаві  дніпропетровців наступного сезону. Іспанський спеціаліст, чотирирічний контракт якого закінчується влітку, так і не зумів виграти бодай один трофей на берегах Дніпра. Під загрозою опинилося і друге місце в чемпіонаті, яке дає право зіграти в Лізі чемпіонів. Адже на фініші команду Євгена Селезньова чекає важке випробування — гра в Полтаві та домашня зустріч із донецьким «Металургом». Завтра відбудуться півфінальні матчі кубка України. Чинний володар почесного призу «Шахтар» зіграє з командою другої ліги «Славутичем» із Черкас. Інший фіналіст визначиться в Києві, де господарі поля прийматимуть футболістів «Чорноморця».

— У таких матчах навіть якщо одна команда слабша, то за рахунок настрою та піднесеного емоційного стану вона підтягується до рівня суперника. Для моїх підопічних вихід у півфінал — уже подія, а кубковий фінал — досягнення, — поділився думками  наставник моряків  Роман Григорчук.