Матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубка України, які відбулися в середу, запам’ятаються великою кількістю забитих голів, жвавим перебігом подій та сенсацією в Олександрії.  Сьогодні сліпий жереб сформує  півфінальні пари з «Шахтаря», «Зорі», «Олександрії» та «Дніпра».

Отже, футбольний клуб з Кіровоградщини, який на  власному полі виграв номінально гостьовий поєдинок у київського «Динамо», вийшов у півфінал уперше в своїй історії. А киянам слід зробити висновки не лише з окремої поразки, а й  проаналізувати тенденції, аби  оптимально пройти  завершальну стадію Прем’єр-ліги і передовсім гідно зіграти з головним конкурентом у боротьбі за золоті медалі — «Шахтарем». Щоправда,  покласти  нагороди в кубок підопічним Сергія Реброва, на відміну від суперника, вже не судилося.

Після нічиєї в першому поєдинку, який завершився з рахунком 1:1, олександрійці виграли — 1:0. Єдиний гол у першому таймі був забитий прямим ударом з кутового — відзначився Чорний.

Більшу частину другого тайму «Динамо» провело вдесятьох після вилучення Рибалки, і в результаті у «Олександрії» було більше шансів, аби забити другий гол, ніж у «Динамо», щоб перевести гру в овертайм.

Головний тренер «Олександрії» Володимир Шаран,  коментуючи історичний вихід своєї команди до півфіналу Кубка України, зазначив: «Ми довели, що маленьке містечко може бути гідно представлене в Прем’єр-лізі, і що неможливого не буває. Ми перемогли чемпіона і вийшли до півфіналу Кубка. Вдячний хлопцям за самовіддачу, за ігрову дисципліну, яку вони підтримували впродовж усього поєдинку».

А тренер «Динамо» Сергій Ребров головною причиною поразки назвав недостатнє налаштування  своїх підопічних на гру. «У попередньому матчі чемпіонату ми виграли в «Олександрії» з рахунком 2:0. Гадали, що приїдемо і також спокійно обіграємо цю команду. Однак я бачив мотивацію «Олександрії», яка грала організовано і хотіла вирвати перемогу. На жаль, на початку я не бачив цього у наших футболістів. А коли вилучають гравця — завжди важко. Вдесятьох складно зламати оборону організованої команди. З «Олександрією» завжди було важко грати, це організована команда. І зараз, сподіваюся, всі побачили, що ми потребуємо підсилення», — наголосив наставник біло-синіх.

Тим часом у Дніпропетровську, щоб повернути інтригу в кубкове протистояння, гравці «Сталі» мали стримати атакувальну ланку команди Маркевича та знайти ходи до воріт Кучера. Однак дніпряни впевнено проводили матч, а легіонери дніпропетровського клубу легко комбінували на половині поля суперника. На 29-й хвилині перший гол забив Лео де Матос, у другому таймі його підтримали Матеус (на його рахунку дубль) та Валерій Лучкевич, який вийшов на заміну.

М’яч, який Васін забив у ворота «Дніпра» наприкінці зустрічі, став для гостей лише голом престижу на тлі загального розгрому.

На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Дніпра» Мирон Маркевич заявив, що сподівається виграти зі своєю командою Кубок України і грюкнути дверима перед можливим залишенням клубу.

«Сподіваюся, футболісти також чудово розуміють, що треба поборотися в чемпіонаті і Кубку. Очікуємо гру із «Зорею», і потрібно до неї готуватися. Пізніше  готуватимемося до півфіналів. Зараз головне, щоб ніхто не зазнав травм. Матос пропускає перший півфінал — вже проблема!» — зазначив Мирон Маркевич.

Відповідаючи на запитання про ймовірного суперника, якого дніпропетровці знатимуть сьогодні, тренер «Дніпра» зауважив: усе одно, з ким грати. «Тут не вгадаєш. Може, краще було б з «Динамо» грати. Не знаю, яким буде жереб. Можу тільки привітати з таким успіхом команду «Олександрії». Не знаю, що краще. «Зорю» скільки вже «Дніпро» обіграти не може? А з «Шахтарем» граємо вдало».

Також Мирон Богданович наголосив, що попросив команду заплющити очі на позбавлення змоги грати в єврокубках. «Попросив команду не звертати уваги ні на які проблеми, а виходити і грати. «Дніпро» — не середня команда, а одна з найкращих в Україні і далеко не остання в Європі. Тому було прохання, щоб футболісти показували найкращі якості. Поки що нам це вдається».

Варто зазначити: обігравши «Волинь», уперше в своїй історії потрапили до півфіналу Кубка  України і футболісти «Зорі». Тому невмотивованих на стадії півфіналів не буде.

Ну що, догралися....? Фото з сайту fco.com.ua

ТАБЛО «УК»

Кубок України.  1/4 фіналу

Динамо — Олександрія — 0:1 (перший матч 1:1)

Зоря — Волинь — 5:0 (перший матч 1:1)

Дніпро — Сталь — 4:1 (перший матч 3:0)

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»