ЛІГА ЄВРОПИ. «Манчестер Юнайтед», харківський «Металіст», та мадридський «Атлетико» майже гарантували собі місце в 1/8 Ліги Європи. Команда Алекса Ферґюсcона здолала у гостях голландський «Аякс» 2:0, по одному м‘ячу забили нападники манкуніанців Ешлі Янґ та Хавєр Ернандес. «Атлетіко» у Римі переміг «Лаціо» з рахунком 3:1 завдяки дублю найкращого бомбардира Ліги Європи минулого сезону Радамеля Фалькао.

В Австрії харківський «Металіст» нокаутував місцевий «Ред Булл Зальцбурґ». Найбільше до перемоги українців доклався бразилець із знаменитим у боксі прізвищем Тайсон. Він відкрив рахунок вже на 23-ій секунді матчу, а потім двічі асистував Крістальдо, який відзначився дублем. Остаточний рахунок у матчі встановив нападник збірної України із сербським корінням Марко Девіч — 4:0. «Металіст» однією ногою вже в 1/8 Ліги Європи.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1/16 фіналу Ліги Європи: Редагувати результати першого туру

 

Матч польської «Легії» та португальського «Спортинґа» у Варшаві закінчився бойовою нічиєю 2:2. Голландський «АЗ Алкмаар» у рідних стінах мінімально переміг «Андерлехт»— 1:0. Бельгійці у цьому сезоні Ліги Європи не виграли вперше — у груповому турнірі «Андерлехт» здобув 6 перемог у 6 матчах. Московський «Локомотив» на своєму полі здобув вольову перемогу над «Атлеті ком» з Більбао з рахунком 2:1. Чеська «Вікторія» і німецький «Шальке» розійшлися миром — 1:1.

В одній з найцікавіших пар англійський «Манчестер Сіті» у гостях здобув вольову перемогу над чинним володарем титулу португальським «Порту». Переможний гол у складі команди Роберто Манчіні забив Серхіо Аґуеро. Іспанська «Валенсія» здолала у гостях кривдника київського «Динамо» «Стоук Сіті» з рахунком 1:0.

Турецький «Трабзонспор» поступився вдома голландському «ПСВ» 1:2. Італійський «Удінезе» та грецький «ПАОК» голами уболівальників не потішили. Краківська «Вісла» на своєму полі зуміла у меншості вибороти нічию 1:1. Німецький «Ганновер» на очах рідних уболівальників здобув вольову перемогу над бельгійським «Брюґґе» 2:1. Румунський «Стяуа» зазнав домашньої поразки від голландського «Твене» 0:1.