СПАРИНГИ

Колишній клуб бразильського віртуоза обіграв чемпіона Прем’єр-ліги

Першими з українського квартету клубів проведуть офіційну зустріч на євроарені футболісти донецького «Шахтаря». 13 лютого на «Донбас Арені» гірники зіграють матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з дортмундською «Борусією».

Підготовку до найвідповідальнішого на старті нового року іспиту помаранчево-чорні проводять в Об’єднаних Арабських Еміратах. У першому спарингу на тренувальному зборі підопічні Мірчі Луческу зустрілися з єгипетським клубом «Замалек». Перемогу українському чемпіону на останній хвилині гри приніс точний удар кращого бомбардира команди Генріха Мхітаряна —3:2. Також у складі помаранчево-чорних забивали бразилець Едуардо і хорватський легіонер Даріо Срна.

У наступній товариській зустрічі гірники здолали узбецький «Локомотив» - 2:1. Дублем відзначився дебютант команди Майкон, який сподобався селекціонерам донецького клубу під час виступів за луцьку «Волинь». Другий тайм на полі провів ще один новий форвард лідера української Прем’єр-ліги Тайсон. Як відомо, автор найкрасивішого м’яча сезону-2012 у зимове міжсезоння перейшов з «Металіста» до «Шахтаря» за рекордну в нашому футболі суму — 20 мільйонів доларів.

Хав’єр (у центрі) з партнерами завдали гірникам першої поразки. Фото з сайту ФК «Шахтар»

Минулої неділі нинішній і колишній клуби Тайсона провели контрольний матч в Абу-Дабі. Команда Мирона Маркевича перемогла учасника плей-оф Ліги чемпіонів - 1:0, гол на рахунку Марлоса.

Як Мірча Луческу оцінює першого суперника на стадії плей-оф — чемпіона Німеччини?

— Команда посіла перше місце у найсильнішій групі поточної Ліги чемпіонів - уже цього факту достатньо, щоб отримати уявлення про силу дортмундців, — зазначив наставник гірників. — Суперзірками лідерів «Боруссії», може, і не назвеш, зате командна гра налагоджена зразково. Однак «Шахтар» вийшов на такий рівень розвитку, коли ми повинні думати не стільки про суперника, скільки про власну підготовку. Сподіваюся, клас і досвід наших футболістів дозволять підійти до матчів з грізним конкурентом в оптимальній формі і пробитися до чвертьфіналу. Тим більше, що у нас накопичений досвід успішного протистояння німецьким командам — «Штутгарту», «Шальке» і «Вердеру».