ВЗАЄМОДІЯ

Президент зустрівся із заступником Державного секретаря Сполучених Штатів із політичних питань Венді Шерман

Україна налаштована на подальший розвиток стратегічних відносин зі Сполученими Штатами Америки та співпраці на всіх ключових напрямах взаємодії на основі Хартії про стратегічне партнерство Україна — США. Про це Президент Віктор Янукович сказав під час зустрічі із заступником Держсекретаря Сполучених Штатів з політичних питань Венді Шерман.

За його словами, Україна цінує допомогу США в розбудові нашої держави за всіма напрямами, зокрема щодо демократизації країни. Президент висловив сподівання, що найближчим часом відбудеться зустріч міністра закордонних справ України Леоніда Кожари та Державного секретаря США Джона Керрі. «Такий контакт між новопризначеними керівниками зовнішньополітичних відомств дуже важливий і, на наш погляд, він забезпечить новий двосторонній порядок денний», — наголосив Віктор Янукович. Він додав, що головування України в ОБСЄ цього року — також один із цікавих аспектів, який міг би бути включеним до порядку денного двосторонньої зустрічі.

Віктор Янукович запевнив Венді Шерман у незмінності стратегічної співпраці зі США. Фото Михайла МAРКIВA

«Ми готові й надалі плідно співпрацювати в питаннях ядерної безпеки і нерозповсюдження ядерних матеріалів. Така співпраця демонструє надійний характер українсько-американського партнерства», — сказав глава держави. Він повідомив, що найближчим часом разом із послом США в Україні Джоном Теффтом візьме участь у відкритті заводу з утилізації порожніх корпусів двигунів міжконтинентальних балістичних ракет у Павлограді.

Глава держави відзначив успішну співпрацю України та США щодо вивезення з території України запасів високозбагаченого урану: «Зараз займаємося впровадженням новітньої технології, яка замінила б високозбагачений уран на низькозбагачений».

Під час зустрічі Віктор Янукович повідомив Венді Шерман, що Україна активно проводить реформи, спрямовані на модернізацію країни та її інтеграцію в Європейський Союз. За словами глави держави, останні три роки ми займаємося втіленням у життя програми реформ із модернізації країни. «Це непростий шлях і час непростий. Але ми впевнено йдемо цим шляхом», — наголосив він. Президент додав, що багато реформ, які зараз здійснюють в Україні, розроблені за допомогою міжнародних експертів, у тому числі експертів зі США. «Ми це дуже цінуємо і за це вдячні», — зазначив він.

За словами Віктора Януковича, нинішній порядок денний насичений підготовкою і вирішенням питань, які спрямовані на інтеграцію України в ЄС. «Ми сподіваємося, що виконаємо ці непрості завдання, і вже в листопаді цього року на саміті у Вільнюсі буде підписана Угода про асоціацію та створення ЗВТ з Євросоюзом», — передає слова Президента його прес-служба.