Конгрес  Союзу європейських  футбольних асоціацій УЄФА у вересні надав Києву право приймати фінал Ліги чемпіонів 2018 року. Ідеться одразу про два поєдинки — матчі найкращих чоловічих і жіночих клубних команд Європи. Чоловічий прийме НСК «Олімпійський», а жіночий — стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. У листопаді символічний вимпел УЄФА Київському міському голові передав президент цієї організації Александер Чеферін.

«Столиця починає готуватися і чекає на вболівальників з багатьох країн 26 травня 2018 року!» — написав тоді Віталій Кличко у соцмережах.  Учора зроблено  черговий крок на цьому шляху: Президент Петро Порошенко підписав указ № 525/2016 «Про підготовку та проведення в Україні фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018». Про це йдеться в повідомленні на сайті глави держави.

Петро Порошенко як уболівальник зі стажем знає, що атмосфера на трибунах здатна передаватися гравцям. Фото з сайту 112.ua

Зокрема Президент своїм указом затвердив  персональний склад організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні Ліги чемпіонів 2018 року з футболу. Він також  доручив Кабінету Міністрів розробити за участю Федерації футболу України та затвердити у двомісячний строк план заходів з підготовки та проведення в Україні Ліги чемпіонів 2018 року з футболу.

Уряд має гарантувати публічну безпеку і порядок, належне медичне обслуговування та санітарне благополуччя під час проведення в Києві відповідних заходів. Організувати надання туристичних інформаційних послуг для гостей Ліги чемпіонів, а також забезпечити в установленому порядку фінансування видатків, пов’язаних із підготовкою та проведенням матчів.

 Крім того, Київська міська державна адміністрація має розробити і затвердити регіональний план культурно-розважальних заходів для відпочинку й дозвілля туристів на період проведення фінальних матчів. КМДА також доручено передбачити під час підготовки проектів місцевих бюджетів на 2017 і 2018 роки кошти для реалізації цих заходів.

Згідно з указом, Державний комітет телебачення і радіомовлення України повинен забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів із підготовки та проведення в Україні фіналів.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»