СПАРИНГ

У першому матчі після Євро-2012 збірна України зіграла внічию з чехами
 

Вітчизняні уболівальники вже звикли до такої картини: їхні улюбленці відчайдушно відбиваються протягом 90 хвилин, щоб зберегти прийнятний рахунок. У Львові на «Арені Львів» глядачі були приємно здивовані: попри нулі на табло, вони побачили яскраве видовище. Без своїх визнаних лідерів — Андрія Шевченка, Олександра Шовковського, Дмитра Чигринського, Олександра Алієва, Артема Мілевського та Андрія Вороніна, який минулої середи попрощався з національною командою, підопічні Олега Блохіна продемонстрували швидкий атакуючий футбол. З такою грою господарі фінальної частини чемпіонату Європи можуть дивитися в найближче майбутнє з оптимізмом.

Перевагу господарям у центрі поля забезпечив 22-річний Денис Гармаш. Фото з сайту football.ua

Окремо слід відзначити шалену підтримку, яку забезпечили господарям понад тридцять тисяч не тільки львів’ян, а й представників Полтави, Ужгорода, Хмельницького, Вінниці, Тернополя, Самбора, Чернівців, Луганська, Вінниці — всі вони приїхали з прапорами України та своїх міст, щоб підтримати національну збірну.

— Ми не продовжили хорошу традицію — не виграли у Львові, — визнав після фінального свистка капітан збірної Анатолій Тимощук. — Але й не програли. — Мали досить моментів у першому і другому таймах — просто потрібно було їх реалізовувати. Тоді і настрій був би зовсім іншим. Але найголовніше — хлопці віддали всі сили.

Потрібно й надалі працювати з такою самовіддачею. Попереду багато офіційних матчів — потрібно зробити все можливе, щоб вийти з групи.

— Уболівальники боялися, що після завершення кар’єри у збірній двох Андріїв — Шевченка і Вороніна — збірна України перестане існувати як команда, — зазначив у свою чергу Олег Блохін. — У Львові футболісти довели, що це не так. Сьогодні грали дуже молоді хлопці — їм поки що не вистачає холоднокровності. На молодість я списую і ті помилки, яких вони припустилися наприкінці матчу. Хоча, в цілому, подібні промахи в матчах із командами такого рівня неприпустимі. 

Нагадаю, що в кваліфікації до чемпіонату світу-2014 у Бразилії нашими суперниками будуть Сан-Марино, Молдова, Польща, Чорногорія й Англія. Матчі відбірного турніру пройдуть із 7 вересня по 15 жовтня 2013 року. У фінальну частину вийде переможець групи; команда, яка фінішує другою, матиме шанс отримати путівку на світову першість через стикові матчі. Раніше збірна України не проводила офіційних матчів проти Сан-Марино, Молдови та Чорногорії. З Англією ми зустрічалися у відборі на ЧС-2010, а поляки були нашими суперниками у відборі на мундіаль-2002.

ТАБЛО «УК»

Товариські матчі

Україна — Чехія — 0:0

Збірна України: П’ятов, Селін, Хачеріді, Тимощук (Ротань, 46), Гармаш (Безус, 73), Зозуля, Селезньов (Ярмоленко, 46), Коноплянка (Гусєв, 46), Ракицький, Бутко, Девич (Степаненко, 71)

Естонія — Польща — 1:0 Гол: Васильєв (90).

Англія — Італія — 2:1

Голи: Ягелка (36), Дефо (80) — Де Россі (18)

Чорногорія — Латвія — 2:0  Голи: Йоветіч (36), Касаліца (76).

Німеччина — Аргентина — 1:3

Голи: Хеведес (81) — Хедіра (45, автогол), Мессі (52), Ді Марія (73)

Франція — Уругвай — 0:0

Бельгія — Нідерланди — 4:2