ЄВРОКУБКИ

Визначилися суперники українських клубів у плей-оф континентальних турнірів

Двоє футболістів наших команд увійшли до символічної збірної зірок групового турніру Ліги Європи. Це гравці групи атаки Євген Коноплянка з «Дніпра» і Тайсон з харківського «Металіста». 

Півзахисника збірної України журналісти офіційного порталу УЄФА  охарактеризували як зірку, що наділена лідерськими якостями. Головні козирі 23-річного Євгена — найширший арсенал технічних засобів, які разом з дистанційною швидкістю обіцяють йому велике футбольне майбутнє.

Тайсон — справжній бразильський віртуоз, що володіє чудовою технікою і вибуховою швидкістю. 24-річний вихованець футбольної школи «Греміо Бразил» здатний зіграти на позиції форварда або атакуючого півзахисника. Один з лідерів «Металіста» сміливо бере на себе ініціативу і нерідко вирішує долю зустрічі за рахунок індивідуальних якостей.

Ось який вигляд має символічна збірна групового турніру Ліги Європи.

Воротар: Уго Льоріс («Тоттенхем Хотспур», Англія).

Захисники: Бенуа Тремулінас («Бордо», Франція), Александар Драгович («Базель», Швейцарія), Бекір Іртегюн («Фенербахче», Туреччина).

Півзахисники: Павел Хорват («Вікторія», Чехія), Євген Коноплянка («Дніпро», Україна), Александру Боурчану («Стяуа», Румунія), Тайсон («Металіст», Україна).

Нападники: Єлле Воссен («Генк», Бельгія), Едінсон Кавані («Наполі», Італія), Рауль Бобаділья («Янг Бойз», Швейцарія).

Нагадаю, що Україна завершує рік на сьомому місці в таблиці коефіцієнтів УЄФА з показником 8,833 бала, зберігши в єврокубках чотири команди: «Шахтар» у Лізі чемпіонів і «Динамо», «Дніпро» й «Металіст» у Лізі Європи.

Наші найближчі переслідувачі Нідерланди та Росія в Європі залишилися відповідно з однією і трьома командами.

Для того, щоб залишитися на сьомому рядку по закінченні цього сезону, нашому квартету потрібно принаймні набрати в наступному році ще шість балів. Цікаво, що єдиною країною, що зберегла всі команди в єврокубках, залишається Німеччина.

Восени гірники перемагали «Челсі». На черзі — чемпіон Німеччини. Фото з сайту ФК «Шахтар»

Жеребкування
Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу

Шахтар (Україна) — Боруссія (Дортмунд, Німеччина)

Перший матч у Донецьку 13 лютого наступного року, гра-відповідь 5 березня.

Ліга Європи, 1/16 фіналу

Ньюкасл (Англія) — Металіст (Україна)

Базель (Швейцарія) — Дніпро (Україна)

Динамо (Україна) — Бордо (Франція)

Матчі відбудуться 14 і 21 лютого 2013-го.