Обидві команди мали підстави для обережної гри у вівторок. Англійський клуб не найкраще розпочав сезон і на внутрішній, і на міжнародній арені. А програй «Челсі» в Києві, навесні міг би опинитися в Лізі Європи. Динамівці ж не мали морального права вдруге поспіль осоромитися у рідних стінах. Після болючої поразки від «Шахтаря» і нульова нічия з підопічними Жозе Моуріньйо — це вже ліки від душевного болю. Звісно, з «Челсі»  можна грати  і перемагати, однак для цього потрібно навчитися бодай влучно бити у ворота.

Статистика свідчить: після першого кола київське «Динамо» із 5 очками посідає друге місце у своєму квартеті групового раунду. Дві нічиї й одна перемога — не такий вже й малий здобуток. Щоправда, попереду два виїзних матчі з тим-таки «Челсі» та лідером групи португальським «Порту», якого після жеребкування президент українського клубу називав головним суперником нашої команди у боротьбі за друге місце.

У вівторок Сергій Ребров провів вагому ротацію складу  порівняно з попереднім матчем проти «Шахтаря»:  зі стартових хвилин на газон «Олімпійського» вийшли Рибалка, Буяльський, Кравець, Гонзалес та Хачеріді. І кожен з них зіграв як міг.

Артем Кравець (ліворуч) один з тих, завдяки кому створювалися моменти біля воріт «Челсі». Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

Щоправда, з  перших хвилин на футбольному полі  домінували гості — найактивніше їм вдавалися флангові проходи до воріт Шовковського. І тут слід віддати належне нашому голкіперові, який діяв спокійно й надійно, як у своїх найкращих матчах. У гостей найпомітнішими в атаці в першому таймі були Фабрегас, який уже вдруге за останній тиждень відвідав Україну, і колишній гравець «Шахтаря» Вілліан. У наших  серед моментів можна виокремити лише один удар у площину воріт, і той невдалий — Буяльський пробив просто в руки Беговичу.

Початок другого тайму виявився ще менш оптимістичним: динамівці були змушені постійно «гасити пожежі» біля власних воріт. Можливо, знову позначалося хвилювання — гравці в білій формі постійно помилялися, та, як і раніше, на останньому рубежі надійно діяв Шовковський. У середині другої половини зустрічі, а особливо в останній п’ятнадцятихвилинці підопічні Сергія Реброва зуміли віднайти свою гру й почали нав’язувати власний стиль суперникові. Особливо активними були Ярмоленко, Буяльський, Віда та Гонзалес. Однак били здебільшого вкрай прямолінійно. Голів уболівальники так і не дочекалися.

У Сергія Реброва і Жозе Моуріньйо  різні погляди на ці нулі. Головний тренер гостей зокрема  заявив, що його команда володіла ініціативою впродовж більшої частини матчу: «Протягом 75 хвилин ми мали перевагу, володіли ініціативою, мали хороші моменти. Один раз «Динамо» врятувала поперечина, а в іншому епізоді арбітр повинен був призначити пенальті у ворота киян. А в останні 15 хвилин гри «Динамо» відчуло, що може забити гол, і створило деякі проблеми для нас. Для нас ці хвилини були важкими, особливо в ментальному плані».

На думку головного тренера лондонців, пенальті був очевидним: «Пенальті був стовідсотковим. То був ключовий момент, який міг дозволити нам врятувати матч. Проте цей результат прийнятний для нас, адже у нас буде ще домашній матч проти «Динамо».

Головний тренер «Динамо» не згоден, що «Челсі» володів перевагою протягом 75 хвилин. «Особливо у другому таймі, гадаю, ми володіли перевагою. Другий бік  медалі полягає в тому, що ми пропускали контратаки, і «Челсі» мав хороші моменти. Радий, що  гідно зіграли з дуже сильною командою. Сьогодні наші хлопці заслуговують похвальних слів, — наголосив Сергій Ребров. — У першому таймі, напевно, ми ще розгойдувалися, не усвідомлювали, що можна спокійно грати з цією командою, її можна обігравати. У другому таймі володіли перевагою, хоч пропустили кілька контратак. Так, ми не взяли три очки, але це турнір найвищого рівня, і тут грають найкращі команди Європи. Набиратимемо очки на виїзді».

А Ігор Суркіс, до речі, задоволений грою своєї  команди у вівторок: «Задоволений футболом. Були напівмоменти в обох команд, і будь-хто міг виграти в цій зустрічі. Щось не виходило в атаці, але грали дисципліновано, компактно, а не так, як було із «Шахтарем». Особливих якихось моментів не було і в «Челсі», і в нас. Здобули одне очко, зіграли тільки перше коло. Боротьба триває».

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

  ТАБЛО «УК»

Ліга чемпіонів УЄФА. 3-й тур

Група G

Порту — Маккабі Т-А     — 2:0
Голи: Абубакар (38),  Браїмі (41)

Динамо — Челсі    — 0:0     

                         І     В     Н     П     М     О

Порту              3     2      1      0     6-3    7

Динамо           3     1      2      0     4-2    5

Челсі               3     1      1      1     5-2    4

Маккабі          3     0      0      3     0-8    0