ДАТА

Столичному олімпійському руху виповнилося сто років

Уряд і надалі сприятиме розвитку спорту в Україні та реалізації масштабних спортивних проектів. На цьому Прем’єр-міністр Микола Азаров наголосив під час зустрічі з членами Міжнародного олімпійського комітету, присвяченій святкуванню 100-річчя Олімпійського Києва.

Глава уряду підкреслив, що в Україні для розвитку спорту в останні роки роблять чимало. Як щодо підтримки спортсменів, так і щодо розбудови спортивної інфраструктури. «Уряд і надалі сприятиме реалізації масштабних спортивних проектів», — запевнив Микола Азаров.

Прем’єр-міністр підкреслив, що Україна активно бере участь в олімпійському русі.  Це підтверджують результати Олімпіади у Лондоні та підготовка до проведення зимової Олімпіади у Сочі 2014 року. Він нагадав, що за історію Олімпійських ігор українські спортсмени завоювали 622 медалі, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Україна має досвід проведення різноманітних міжнародних світових спортивних заходів. Зокрема, в нас двічі (у 1980 і 2004 рр.) приймали естафету Олімпійського вогню, футбольні матчі олімпійського турніру у 1980 році. Крім того, за словами Миколи Азарова, в Україні неодноразово проводили чемпіонати Європи, цього року відбудеться чемпіонат Європи з художньої гімнастики, а у 2015-му — чемпіонат Європи з баскетболу.

А цього року Україна відзначає 100-ліття створення Київського олімпійського комітету. «Така історія нашого олімпійського руху — це підтвердження того, що у нас є хороша олімпійська традиція», — сказав Микола Азаров, додавши, що видатні спортсмени нашої країни — це унікальний капітал, який забезпечує Україні впізнаваність у міжнародному співтоваристві. Зі свого боку держава стимулює спортсменів, запровадивши спеціальну стипендію Президента для видатних спортсменів та тренерів з олімпійських видів спорту.

Глава уряду також із гордістю додав, що Національний олімпійський комітет нині очолює легендарний спортсмен, рекорд якого до цього часу ніхто не перевершив, — Сергій Бубка.

У свою чергу член Міжнародного олімпійського комітету Шейх Ахмад Аль-Фахад Аль-Сабах висловив вдячність Миколі Азарову за підтримку розвитку спорту в Україні, відзначивши хорошу координацію роботи між Національним олімпійським комітетом та Міністерством молоді та спорту, а також Міністерством культури. При цьому він висловив захоплення НСК «Олімпійський». «Центр «Олімпійський» мене просто вразив», — у захваті зазначив фахівець.

 Відділ новин
«Урядового кур’єра»