Отже, я Вас вітаю, мої друзі, з маленьким святом! Вчора прихильників газети «Урядовий кур’єр» у Фейсбуці було рівно одна тисяча. Це не багато, але вже й немало.

Мережа Фейсбук заснована в 2003 році, але доступною для українського користувача вона стала тільки наприкінці 2008 року. Саме відтоді в нас є можливість спостерігати за оновленнями сайту, знаходити одне одного й читати стрічки новин, які навіть сьогодні бувають набагато цікавішими та оперативнішими, ніж звичайні  сайти.

Наша сторінка була однією з найперших офіційних у цій соціальній мережі. А почалося все з листопада 2010 року, коли захоплення соціальними мережами запанувало майже в цілому світі. Через рік нас стало п’ятсот. І ось тепер, майже через півтора року — вже тисяча. Легко не було, скажу відверто. Тому цю тисячу наших «френдів» варто вважати маленькою перемогою.

На сьогоднішній день світ став настільки комп’ютеризованим, що вже більшість людей не уявляє себе без Інтернету. Інтернет — це друг, порадник, співрозмовник, інформаційний простір та багато іншого. Майже кожна людина у віці від 15 до 55 років щоранку читає новини, шукає інформацію про те, що відбулося у світі за останню добу. Та більшість уже звикла це робити в мережі-Інтернет. Чому? Тому що телебачення не має можливості охопити новини всесвіту, отож інформує лише про найголовніше і тільки у визначений час. Тому що вранішня газета, придбана перед поїздкою на роботу, була надрукована ввечері або вночі. А Інтернет — це цілодобова праця кожного журналіста, редактора, фрілансера та інших. І сайт нашої газети — не виняток. Ми розвиваємося і йдемо вперед великими кроками.

Тим більше, українці живуть не тільки в Україні, і, як показує статистика, куди тільки дійде наша друкована газета, туди обов’язково долетить її електронний варіант. З нашої тисячі лише близько вісімсот прихильників з України, решта — з Росії, Польщі, Сполучених Штатів Америки, Італії, Азербайджану, Франції, Німеччини, Бельгії, Швейцарії та навіть Грузії, В’єтнаму і Єгипту. Причому тільки 340 чоловік живуть у столиці, друге місце посів Львів, третє — Одеса та Харків, далі — Донецьк і Дніпропетровськ. Однакова кількість читає нас у Москві та у Варшаві. І в нас є можливість почути одне одного. Та найдужче тішить мене, що, наприклад, будь-яка людина з будь-якого континенту та країни має можливість написати до нас й поставити запитання. І не кажіть, що Інтернет — це зло. Інтернет — це можливість спілкуватися на дуже великій відстані. Так, ми вчилися свого часу за словниками, в нас не було Вікіпедії, ми спілкувалися в реальному житті, а не в он-лайновому, ми домовлялися про зустрічі, не маючи мобільних телефонів, та навіть не запізнювалися. Але мені здається, що тепер у нас є більше можливостей бути ближчими, швидше зрозуміти одне одного.

На сьогоднішній день соціальна мережа Фейсбук — та сама кухня, на якій чаюють, спілкуються, обмінюються досвідом і думками, яка була в часи моїх батьків. І мені радісно від того, що на Вашій кухні, біля Ваших думок та чашок з чаєм є і наша газета «Урядовий кур’єр». Залишайтеся завжди з нами!