БЕЗПЕКА

Напередодні Дня прикордонника Президент Віктор Янукович відвідав Навчальний центр Державної прикордонної служби, що розташований у селі Оршанець Черкаської області. Глава держави обговорив з керівним складом центру стан та перспективи забезпечення охорони державного кордону та ознайомився з матеріально-технічною, соціальною та навчальною базою закладу.

"Держава робитиме все для того, щоб захисники кордонів відчували себе забезпеченими і захищеними. Це стосується покращення технічного забезпечення вашого відомства, продовження облаштування кордонів і, безумовно, підвищення соціальних стандартів життя працівників", - сказав Президент. Він підкреслив, що високо цінує самовіддану службу прикордонників та їх вірність національним інтересам.

Окрему увагу Віктор Янукович приділив початку реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами, що є складовою підготовки до проведення Євро-2012. "Пріоритетами є прикордонна безпека, швидкість здійснення прикордонних процедур, висока культура персоналу і в остаточному результаті - створення комфортних умов для громадян, які перетинають державний кордон. Це наше з вами обличчя", - цитує слова Президента його прес-служба.

На переконання глави держави, реалізація Концепції поглибить системні кроки розвитку Державної прикордонної служби. "Україна в черговий раз підтвердила свою послідовність у планах і діях у сфері забезпечення належного рівня прикордонної безпеки. Безпеки своїх кордонів і кордонів Європейського Союзу, Росії, Білорусі, інших країн, які є нашими сусідами", - зазначив Віктор Янукович. Він також наголосив на необхідності запровадження ефективного механізму унеможливлення корупційних схем, зловживання посадовцями будь-якого рівня своїми повноваженнями.

Насамкінець Президент привітав прикордонників із професійним святом та побажав усім їм, ветеранам служби, їхнім родинам здоров'я, щастя, благополуччя та достатку.