ЗАВДАННЯ 

Нова олімпійська база має бути створена в Україні до наступної Олімпіади, яка відбудеться в Ріо-де-Жанейро в 2016 році. 

Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров, виступаючи на засіданні Оргкомітету з підготовки українських спортсменів до Олімпійських, Юнацьких Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, що відбулося в Олімпійському навчально-спортивному центрі «Конча-Заспа».

«Зараз, коли звільнилися значні фінансові ресурси, які країна витрачала на підготовку до Євро-2012, можна ставити перед собою серйозні масштабні завдання з підготовки хорошої олімпійської бази», — сказав глава уряду.

Микола Азаров запевнив спортсменів, що на їхню підготовку влада знайде необхідні кошти. Фото Олега МАРКЕВИЧА

Він зокрема доручив Міністерству фінансів і Мінекономрозвитку планувати разом із Державною службою молоді та спорту такі витрати в держбюджеті на 2013 рік, а також доручив розробку 4-річної програми розвитку олімпійського спорту. «Плануймо 4-річну програму вже до Ріо-де-Жанейро, щоб у нас з’явилася гарна, гідна рівня наших спортивних досягнень олімпійська база», — сказав Прем’єр-міністр. 

За його словами, така олімпійська база не повинна створюватися тільки в Києві. «Складові бази повинні бути скрізь, де в нас є спортсмени, що подають надію. І, до речі, головною базою для олімпійської команди має бути сильний масовий спорт. І тому треба приділяти увагу розвитку футбольних, хокейних, спортивних майданчиків абсолютно в кожному населеному пункті», — наголосив Микола Азаров.

На його переконання, залучення дітей до спорту посилить у суспільстві вибір здорового способу життя. У цьому зв’язку Прем’єр закликав ЗМІ культивувати жагу до спорту в підростаючого покоління, пропагувати тих спортсменів, які досягли визначних результатів, щоб молодь бачила перед собою зразки та прагнула їх наслідувати.

ДОВІДКА «УК»

ХХХ літні Олімпійські ігри розпочнуться у Лондоні 27 липня 2012 року. Станом на 01.07.2012 право на участь в Олімпійських іграх 2012 року вибороли 225 спортсменів збірних  команд України з 28 видів спорту.