ПОРЯДОК

Міністерство юстиції підготувало акти про відсутність 65 відсотків перевірених торік громадських організацій.

Міністр юстиції Олександр Лавринович пояснив, що перевірка здійснюється на виконання частини другої статті 25 Закону "Про об'єднання громадян". Вивчається дотримання громадськими організаціями положень їх статутів. Протягом 2010 року міністерство перевіряло об'єднання громадян, легалізовані в 1996-1999 роках, - загалом 257 об'єднань громадян.

При цьому діяльність лише півсотні з них узгоджувалася із законодавством та положеннями власних статутів. Однак переважну кількість громадських організацій - 167 з перевірених 257, взагалі не було знайдено за адресою місцезнаходження.

Олександр Лавринович зазначив, що Міністерство юстиції вживатиме заходів до громадських формувань, діяльність яких фактично припинена або виходить за межі, окреслені положеннями їх статутів, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Разом із Державною податковою адміністрацією, Держкомстатом і держреєстраторами проводиться комплекс оргзаходів для врегулювання ситуації щодо відсутніх за юридичною адресою об'єднань громадян, які не повідомили легалізуючий орган про зміну місцезнаходження.

На веб-сайті Мін'юсту розміщено інформацію про такі організації та звернення до них з проханням повідомити про зміни, що відбулися в статутних документах, зокрема про місцезнаходження чи припинення діяльності.