У неділю національна збірна України провела перший матч у фінальній частині Євро-2016. Суперниками українців у групі С був не абихто, а чинний чемпіон світу збірна Німеччини.

Німці одразу захопили ініціативу в матчі. Уже на 4-й хвилині атака суперників ледь не завершилася неприємностями для підопічних Михайла Фоменка, проте удар Дракслера був у центр воріт, і П’ятов спокійно зреагував у цьому епізоді. За кілька хвилин уже Мануелеві Нойєрові довелося демонструвати, за що  його вважають одним із кращих воротарів планети.

Фото з сайту football24.ua

УБОЛІВАЛЬНИКАМ НА ЗАМІТКУ

Своєрідний навігатор Євро-2016 підготував для українських футбольних фанатів сайт «Футбол 24». Тут ви знайдете цікаві новини Євро-2016, ознайомитеся зі складом та історією команд. До речі, на Євро-2016 найстарішою командою є збірна Англії, яка була заснована у 1863 році. Українській збірній, як і нашій державі, лише 25 років.

У розділі матчі Євро-2016 представлено розклад і результати матчів, де вказано назви команд, день та час гри, телеканал, який транслюватиме матч.

У розділі турнірна таблиця Євро 2016 представлено усі 24 футбольні збірні чемпіонату (назва країни, прапор), які розбиті по групах A, B, C, D, E та F з усією футбольною статистикою. Попередньо зареєструвавшись на сайті «Футбол 24», ви зможете зробити передматчевий прогноз, слідкувати як команди зіграли у кожному турі чемпіонату Європи з футболу.

Загалом у першій половині першого тайму німці дуже активно застосовували фланги, і саме звідти насувалася небезпека, а після стандарту на 19-й хвилині синьо-жовті, на жаль, пропустили. Сидорчук програв верхову боротьбу Мустафі, й той головою переправив м’яч у сітку. Українці могли відігратися вже за п’ять хвилин. Коноплянка виконав подачу з кутового, і Хачеріді пробивав дуже небезпечно головою, та  на висоті знову був Нойєр.

Так само майстерно зіграв  три хвилини потому Андрій П’ятов, упоравшись із небезпечним ударом німців. Щоправда в цьому епізоді претензії можна пред’явити захисникам, які не підстрахували один одного й дозволили суперникові вийти сам-на-сам з голкіпером збірної України.

Ще за мить черговий кутовий від українців створив небезпеку біля воріт німців, але удар Шевчука виявився неточним.

Під завісу першого тайму синьо-жовті додали в активності, й на 37-й хвилині м’яч уже, здавалося, влітає в сітку воріт, але Боатенг дивом зумів його винести з лінії воріт після удару-прострілу Коноплянки. У цій атаці також можна відзначити Ярмоленка, який вивіреним пасом знайшов Євгена. Після цього українці навіть зуміли забити, але Федецький потрапив в офсайд, і гол Ярмоленка не зарахували. У завершальні хвилини першого тайму українці затисли суперника біля воріт, чинні чемпіони світу ледь стримували натиск наших хлопців, які, здається, відчули свою гру, і тут, як у боксі, свисток на перерву, можна сказати, врятував німців.

Після перерви і розмови з тренером у роздягальні наші суперники знову заграли активніше і почали контролювати гру. На 52-й хвилині Кроос завдав потужного удару у ворота П’ятова. На 57-й хвилині зустрічі підопічні Фоменка отримали право на стандарт. Ракицький метрів з 25 пробивав у нижній кут, удар потягнув Нойєр. Чимало довелося попрацювати під завісу й Андрієві П’ятову. Але більше пощастило німцям: в одній із блискавичних атак досвідчений Швайнштайгер замкнув простріл з лівого флангу.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

ТАБЛО «УК»

Євро-2016. Група С. 1-й тур

Німеччина — Україна — 2:0
Голи: Мустафі (19), Швайнштайгер (90+2)

Польща — Північна Ірландія — 1:0
Гол: Мілик (51)