Після жеребкування кваліфікації найпрестижнішого турніру Європи вітчизняні вболівальники полегшено зітхнули. Наприкінці липня дніпропетровцям випав далеко не найсильніший суперник — віце-чемпіон Данії. Більшість експертів у майбутній двоматчовій дуелі віддавали перевагу команді Мирона Маркевича. У футболістів «Копенгагена» була щодо цього власна думка.

— Я з нетерпінням чекаю матчу проти «Дніпра», — зізнався журналістам захисник скандинавів Том Хоглі перед відльотом до Києва. — На правому  фланзі мені буде протистояти яскрава зірка — Євген Коноплянка, який вважається українським Мессі. Але мене це не страхає. Впевнений, що зумію зупинити його, а моя команда досягне позитивного результату. Хоча це буде непросто.

Норвезький легіонер данського клубу наче у воду дивився. Декілька гольових моментів біля воріт гостей створив саме Коноплянка, який вийшов на поле з капітанською пов’язкою. Але більшість його партнерів по команді важко було впізнати. Гру на НСК «Олімпійський» вони почали, наче необстріляні новачки. Раз за разом помилявся в найпростіших ситуаціях Артем Федецький, якого Маркевич перевів зі звичного правого флангу на протилежний. Дуже рідко підтримував атаки і його новий партнер по обороні — бразилець Лео Матос, який влітку перебрався до Дніпропетровська з Одеси. Відверто розчарував гравець збірної України Євген Селезньов, який мав підтримувати наступальні дії з глибини поля.

У другій половині зустрічі тренерський штаб господарів намагався освіжити гру за рахунок замін — на полі з’явилися Сергій Кравченко та Бруно Гама. Але втілити хоча в один забитий м’яч територіальну перевагу Ніколі Калінічу та його партнерам так і не вдалося. Нульова нічия в гостьовому матчі перетворює данський клуб у фаворита напередодні гри-відповіді 6 серпня.

Захисник Артем Федецький (праворуч) сподівається в Данії зіграти гостріше. Фото з сайту fcdnipro.ua

— На жаль, гравці припускалися багатьох помилок у простих ситуаціях, це я списую на хвилювання, — змушений був виправдовуватися після фінального свистка Мирон Маркевич. — Територіальна перевага була на нашому боці, але треба було забивати. Тому, звичайно, результатом незадоволений. Але є ще друга гра — так що все попереду.

— У нас молода команда, — розповів у свою чергу головний тренер гостей Столе Сольбаккен. — З огляду на це, я задоволений грою своїх футболістів. Вважаю, всі зіграли добре, за винятком останніх 15 хвилин першого тайму, коли господарі «насіли» на наші ворота і створили кілька небезпечних моментів. Наступної середи у Копенгагені спробуємо діяти більш агресивно. Але при цьому розуміємо, що граємо проти небезпечного суперника.  Якщо почнемо матч у гостроатакувальному стилі, в обороні залишаться вільні зони, чим дніпропетровці можуть скористатися. За тиждень побачимо, як воно вийде.

ТАБЛО «УК»

Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд Перші матчі

Дніпро (Україна) — Копенгаген (Данія) — 0:0

Актобе (Казахстан) — Стяуа (Бухарест, Румунія) — 2:2

Голи: Коробкін (58), Арзуманян (88) — Кешеру (44), Препеліце (79)

Легія (Польща) — Селтік (Глазго, Шотландія) — 4:1

Голи: Радович (10, 36), Жиро (84), Косецьки (90+1) — Макгрегор (8)

Нереалізовані пенальті: Врдоляк (59), Врдоляк (87, Легія)

Карабах (Азербайджан) — Ред Булл (Зальцбург, Австрія) — 2:1

Голи: Даніло Діас (2), Рейналдо (86) — Соріано (77)

АЕЛ (Кіпр) — Зеніт (Санкт-Петербург, Росія) — 1:0

Гол: Гікевич (64)

Вилучення: Вітсель (67, Зеніт)

Грасcхоппер (Цюрих, Швейцарія) — Лілль (Франція) — 0:2 

Голи: Коршья (29), Мендеш (49)

Фейєнорд (Нідерланди) — Бешикташ (Туреччина) — 1:2

Голи: де Вреде (90+5, пенальті) — Пектемек (13), Коюнлу (71)

Марибор (Словенія) — Маккабі (Тель-Авів, Ізраїль) — 1:0

Гол: Бохар (90+5)