СВЯТО

Де потрібно поставити ялинку, як правильно вдягтися та сервірувати стіл, щоб наступний рік був щасливим

За східним календарем 2012-й — рік Дракона, тому й готуватися до зустрічі цієї містичної «тварини» потрібно серйозно. Принаймні в цьому нас переконують фахівці фен-шую. Оскільки дракон любить блиск та мішуру, а харчується перлами, вдягатись потрібно у все яскраве, а на столі мають переважати страви у вигляді кола.

Головне знайти правильне місце в квартирі. Фото з сайту flickr.com33

Задобрити Дракона

Українці живуть за григоріанським календарем, який не прив’язаний до природних циклів, тому рік червоного водяного Дракона завітає до нас лише 4 лютого. Проте енергія могутнього Дракона почне діяти ще до приходу східного свята, тож при підготовці до новорічної ночі можна і потрібно використовувати символи року, що настає. Почати цей процес бажано з купівлі та встановлення ялинки в помешканні.

— Коли ми розташовуємо в будинку ялинку, потрібно орієнтуватися на енергії поточного року, щоб не зашкодити собі, — зауважує експерт школи-студії китайської метафізики, спеціаліст фен-шую Олена Вармідіаді. — В 2011 році у нас є дві несприятливі енергії. Одна з них розташована на сході, яка несе хвороби, друга — на заході, вона несе фінансові збитки, проблеми зі здоров’ям. Тому важливо, щоб ялинка не потрапила в ці місця у квартирі. Якщо хочеться покращити свої романтичні стосунки, можна поставити лісову красуню на південному заході. Коли ми встановлюємо ялинку в квартирі, порушуємо енергетичний потенціал приміщення, адже робимо перестановку. Ці зміни бажано робити в сприятливі дні, у грудні це 19, 23 та 27 числа.

Звісно, у когось може виникнути запитання: а як саме з’ясувати, де в квартирі схід, захід, і де заповітний південний захід. Невже потрібно шукати план квартири, виготовлений БТІ, а потім з компасом ходити по помешканню, щоб знайти правильну енергію?! Щоправда, в цьому випадку ніхто не береться гарантувати, що енергію буде знайдено правильно. Тут, як кажуть, бабця надвоє ворожила.

Проте має цей метод пошуку і свої беззаперечні плюси — безкоштовність. А тим, у кого є зайві гривні й хто хоче, щоб цю процедуру провів професіонал, варто звернутись до фахівців фен-шую. Вони знайдуть у квартирі правильні місця не тільки для ялинки, а й для усіх ваших меблів. 

Після встановлення лісової красуні в енергетично правильному місці її потрібно прикрасити. Якихось особливих вимог до цього процесу немає. Головне, щоб було якомога більше кольорів, тоді Дракон залишиться задоволеним.

А от під час приготування святкових страв експерти радять урахувати специфіку наступаючого року.

— Дракон харчується перлами, тому на столі обов’язково має бути щось кругле, проте не перли, а саме страви, приготовлені або оформлені у вигляді кола, — переконує Олена Вармідіаді. — Це можуть бути пиріжки, тістечка. Вода як стихія, яка відповідає наступному рокові, відповідає і свині, тому м’ясо цієї тварини можна споживати.    

Погоджується з Оленою і шеф-повар мережі ресторанів Альона Комар.

— Новорічні свята не обходяться без щедрого застілля, — каже Альона. — Оскільки покровитель наступаючого року мінливий і непередбачуваний, девіз цього свята — розмаїття та різноманітність страв. Дракон віддає перевагу делікатесам. Це може бути осетрина, лосось, стерлядь, чорноморська камбала і навіть бички. Не обійдеться свято без традиційного салату олів’є, проте його можна приготувати з лососем. Це дуже смачно.

Від таких прикрас настрій поліпшується. Фото з сайту foxyface.ru

Всі до ресторану

Оскільки містичний Дракон любить мішуру, цього року обмежень щодо кольорової гами в одязі немає. Проте зустрічати Новий рік у чорному не варто, оскільки це вважається поганою прикметою.

— В одязі має переважати екстраординарність та екстравагантність, — радить дизайнер Анна Бублик. — Потрібно дозволяти собі експериментувати, втілюючи свої бажання в реальність. Стосовно кольорової гами — бордовий, зелений, проте обов’язково, щоб кольори були насиченими. Не варто забувати, що в кожної людини є колір, який розкриває її образ. Брюнеткам пасуватиме золотий, бордовий чи смарагдовий колір. А от блондинкам підійде червоний. Насамперед одяг повинен бути зручним.

До вибору подарунків у цьому році теж варто підійти дуже уважно. Адже Дракон — це знак, який не любить посередності, тому бажано обирати незвичайні подарунки зі змістом. Презент повинен приємно здивувати близьких людей. Хоч про його практичність теж не варто забувати. Чоловікам можна подарувати сорочку, краватку, жінкам — хустинку, прикраси, аксесуари. З кольоровою гамою  варто експериментувати.

Насамкінець експерти радять зустрічати Новий рік усе-таки в ресторані, а не вдома.

— На жаль, 1 січня 2012 року — несприятливий день, день руйнівника року, — зазначає Олена Вармідіаді. — Він приховує в собі різноманітні конфлікти, проблеми, непорозуміння, перешкоди, і все це накладатиметься на людські стосунки. Щоб нейтралізувати цей негатив, можна зустрічати Новий рік не вдома, а піти до ресторану. Проте вибирати потрібно заклад на заході відносно свого дому. Вийти з помешкання при цьому потрібно о 21.00 за київським часом. Якщо піти до кафе чи ресторану не вийде, тоді можна святкувати вдома, але без зайвого галасу. Також бажано уникати конфліктних ситуацій.

Екстравагантність, яскравість притаманна молоді. Не бійтеся і ви експериментувати. Фото з сайту bigstilyagi7