ЄВРОКУБКИ 

У кваліфікації кияни здобули третю перемогу поспіль

Валерій РЕКУНОВ,
«Урядовий кур’єр»,
Менхенгладбах—Київ

На шляху до групового турніру найпрестижніших європейських клубних змагань  київському «Динамо» залишилося зробити один крок: без сумніву, найважливіший матч осінньої частини сезону підопічні Юрія Сьоміна виграли у вівторок у німецькому Менхенгладбасі у місцевої  «Борусії» — 3:1.

Що міг протиставити четвертому клубу Бундес-ліги український віце-чемпіон? На початку сезону біло-блакитні забили у ворота суперників дев’ять м’ячів, шість із них — на рахунку Брауна Ідейє. Віддаючи належне чудовій скорострільності форварда, треба визнати очевидне: тягнути самотужки динамівського воза лідеру атак було б не під силу. На мою думку, ключове завдання тренерського штабу — знайти модель гри і оптимальний вибір виконавців у середині поля.

Браун Ідейє цього вечора залишився в засідці. Але свого снайпера замінила група атакуючих гравців. Денис Гармаш віддав гольову передачу і заробив перспективний штрафний, після якого у ворота господарів влетів третій м’яч. Мігель Велозу продемонстрував вищий пілотаж під час виконання стандартних положень. Андрій Ярмоленко, який відзначився у притаманному для себе стилі, остаточно підірвав бойовий дух німецького клубу. Ніко Кранчар заробив перший кутовий для киян, розіграш якого могутнім пострілом завершив Тарас Михалик.

Один з героїв зустрічі Андрій Ярмоленко (ліворуч). Фото з сайту fcdynamo.kiev.ua

Кияни не тільки з німецьким  прагматизмом використали свої моменти (чотири удари у площину воріт — три голи). У другому таймі вони змусили суперника збитися на не характерну для нього гру з довгим розіграшем м’яча. «Борусія», для якої це був лише другий офіційний поєдинок сезону, виявилася не готовою до того, щоб змінити несприятливий для себе хід подій.

ТАБЛО «УК»

Ліга чемпіонів. Плей-оф раунд

Борусcія (Німеччина) — Динамо (Україна) — 1:3

Голи: Рінг (13) — Михалик (28), Ярмоленко(36), де Йонг (81, автогол).