Керівник проекту 
Олена РОМАНЕНКО

Телеканал СТБ  взявся допомогти сільським чоловікам знайти свою половинку — нещодавно тут стартувало реаліті-шоу  «Фермер шукає дружину».  Чому саме ця тематика припала до душі ініціаторам, розпитуємо керівника  проекту Олену РОМАНЕНКО.

 Олено, ваш проект  — оригінальна розробка телеканалу чи адаптація?

— Це адаптоване шоу. Ми побачили, що воно збирає численну глядацьку аудиторію в понад 20 країнах світу.  На наш погляд, тема ця надзвичайно душевна, світла і дуже близька нам ментально.  Все-таки наша країна аграрна — ми можемо це показати. А ще докласти зусиль  до розв’язання проблеми, яка стає дедалі помітнішою в Україні, —  самотність. Тисячі наших громадян страждають від того, що поруч нема половинки, з якою вони могли б крокувати по життю.  Ось тут ми і зможемо прийти на допомогу. Я за те,  щоб чоловіки й жінки мали можливість зустріти близьку людину і стати щасливими. Ми справді цього хочемо!

 Цікаво, чому  головними героями стали саме фермери — вони найбільше потерпають без уваги жінок?

— Ви самі відповіли на це запитання. На перший погляд, ситуація якась  дивна: красиві й  успішні чоловіки, а дружину знайти не можуть?  Так і є. Кожний сьомий чоловік на селі не одружений! Уявляєте!?  У більшості випадків, як розповідають фермери, від налагодження стосунків відмовляється жінка, бо в принципі боїться важкої роботи і життя в селі. Хоч, скажімо, виконувати важку фізичну працю їх ніхто не змушує.

 Які вимоги ставили до  учасників проекту? Це мали бути тільки заможні люди?

— Їхня заможність нас особливо не цікавила. Можете переконатися: наші 10 фермерів абсолютно різні. Один утримує  величезну ферму європейського зразка, інший — маленький сімейний готель чи невелику тракторну бригаду, «реанімовану» ще з радянських часів. Насамперед ми шукали справжніх чоловіків, з цікавими життєвими історіями, яким є що сказати людям. І судячи з успіху, який вони мають нині серед жінок, знайшли саме таких. Це мене дуже тішить.

Ведуча Ірина Борисюк: і я б стала претенденткою, аби не на роботі. Фото надане телеканалом СТБ

 Тобто претенденток на участь у проекті вам не бракувало? Кажуть, збоку видніше: на вашу думку, які з них матимуть найбільше шансів завоювати фермерське серце? 

— Мабуть, ті, яких фермери  покохають. Знаєте, як я відповім на запитання, за що я когось кохаю? Кохаю, бо кохаю. Так і тут. Здавалося б, усе просто: дівчина, яка хоче стати дружиною фермера, повинна бути хазяйновитою, самостійною, мудрою. Але якщо вона не буде хазяйновитою, але матиме чудове почуття гумору, не самостійною, але чоловікові буде надзвичайно приємно про неї піклуватися, і все — кохання спалахнуло. У кожного з наших чоловіків свої вимоги, але, впевнена, кожний з них обере ту, яка полонить його серце. В усякому разі п’ятеро дівчат уже серед обраних.

 Як працюється знімальній групі?

— На зйомках дуже складно через жорсткий тайминг, та водночас весело, бо з нами відбувається багато всіляких пригод. Скажімо, одного дня нашого режисера несподівано вкусив поні. Дякувати Богові, режисер вижив, поні не постраждав. Мені теж довелося на величезному полі ганяти отари овець і кіз, щоб вони нарешті потрапили в кадр. Бігала доти, доки  перечепилася і  впала в колючі зарослі. Не розповідатиму про наслідки, але загалом кадр вийшов неперевершений. Було за що страждати!

 Якщо фермери оберуть собі пару, чи стануть глядачі свідками їхнього весілля та романтичної подорожі?

— Усе залежить тільки від учасників,  від їхнього бажання зберегти стосунки, початок яким поклала спільна симпатія. Ми тільки допомагатимемо їм як добрі хрещені-феї. Чомусь я впевнена, що бокал шампанського на фермерському весіллі ми піднімемо.  Навіть якщо це буде не в цьому сезоні.

ДОСЬЄ «УК»

Олена РОМАНЕНКО. 26 років тому народилася в місті Червоний Лиман Донецької області. Закінчила Донецький інститут соціальної освіти і Донецький національний університет. З 2007 року працює на СТБ. Починала сценаристом, потім стала редактором шоу «Танцюють усі», «Україна має талант», «Х-фактор». Нині — керівник проекту «Фермер шукає дружину».

Наталя ЛІЩИНСЬКА
для «Урядового кур’єра