ГАЛА-КОНЦЕРТ

В Україні вперше побував румунський театр «Іон Дачіан»
 

Це перший візит колективу до нас. Тим часом співпрацюють театри уже понад 5 років. Зокрема, кияни щорічно брали участь у Міжнародному фестивалі «Життя прекрасне», що проходив на сцені Бухарестського театру оперети. В Києві румунські та українські артисти порадували публіку феєричним гала-концертом, який тривав майже три години.

Хоч у ньому взяли участь усього четверо гостей-співаків — Альфредо Паску, Стефан Попов, Тіна Мунтяну, Б’янка Іонеску і балетна пара Діана Ференц та Релу Добрін, вони змогли переконати глядацьку залу, що румунська оперета справедливо посідає високі  світові рейтинги.

У виконанні зірок Київського театру оперети мені найбільше запали в душу номери заслуженого артиста України Сергія Авдєєва, артисток-вокалісток Галини Грегорчак, Любові Сагат, Олени Арбузової. Шквал емоцій подарував глядачам дует заслуженої артистки Олени Ширяєвої та Ганни Коваль — «Дві кішки» на музику Россіні. Перевтілені в кішок різного соціального і майнового станів, акторки майстерно передали жіночу конкуренцію за кота-спокусника.

Спільні концерти з колегами з різних країн стали для Київського театру оперети доброю традицією.
Фото надане автором

Під час концерту тричі, а то й більше, диригентська паличка переходила від одного маестро до іншого: заслуженої артистки Оксани Мадараш, Сергія Голубничого  і диригента-постановника Дмитра Морозова.

Після фінального номеру «Карамболіна» всі учасники дійства вийшли на сцену, щоб насолодитися вдячними оваціями вражених глядачів. Разом з артистами отримати свою долю оплесків вийшли режисер-постановник  Богдан Струтинський і художній керівник Бухарестського театру «Іон Дачіан» Аліна Молдаван. Пан Струтинський подарував румунським друзям ключі, «щоб між двома театрами не було замків і кордонів».