ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

Грою з «Таврією» динамівці перервали безвиграшну серію
 

У стані прихильників біло-блакитних блиснув промінь надії. Здається, найважчий період осінньої частини сезону залишається позаду. Підтвердити або спростувати цю сентенцію має сьогоднішня битва на НСК  «Олімпійський». У ключовому поєдинку групового турніру Ліги чемпіонів кияни прийматимуть одноосібного лідера нашого квартету — «Порту».

— У Португалії динамівці продемонстрували одну з найкращих ігор сезону, — переконаний Олег Блохін. — Ми мали брати одне очко, але припустилися дитячих помилок в обороні. У другому колі Суперліги нам потрібно обігрувати і «Порту», і ПСЖ, і динамівців Загреба. Але миттєвого одужання команди не варто очікувати, хоч би як цього хотіли вболівальники. На все потрібен час.

Минулої суботи тренерський штаб віце-чемпіонів, до складу якого повернувся головний тренер, розв’язував двоєдине завдання. Передусім його підопічним потрібно було повернути психологічну впевненість, втрачену протягом жовтня. Водночас дати відпочинок лідерам команди — Олександрові Шовковському, португальському півзахисникові Мігелю Велозу та найкращому бомбардирові Ідейє Брауну.

І те, й інше вдалося: Артем Мілевський та його партнери, які в національній першості востаннє вигравали у «Зорі» наприкінці вересня, знову відчули призабутий смак перемоги. Відкрив рахунок голам у складі динамівців аргентинський форвард Марко Рубен, який уперше вийшов на поле у стартовому складі.

У центральному матчі туру футболісти «Дніпра» в рідних стінах перемогли підопічних Мирона Маркевича. Арбітр матчу Анатолій Жабченко показав гравцям 12 жовтих карток та одну червону.

У Києві підопічні Лужного зазнали третьої поразки поспіль. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 14 тур

Дніпро — Металіст – 2:0
Голи: Ротань (51), Джуліано (68)

Шахтар — Металург З – 2:0   
Голи: Дуглас Коста (21, з пенальті), Луис Адріано (82)

Динамо — Таврія — 2:0  
Голи:
Рубен (45+1), Михалик (60)

Волинь — Говерла — 2:1 
Голи: Аржанов (41), Савіч (56) — Таллек (60) 

Ворскла – Арсенал – 1:0
Гол: Громов (71)  

Чорноморець — Металлург Д — 3:0
Голи: Лазіч (21, автогол), Джедже (24), Сантана (74, з пенальті)   

Зоря — Іллічівець — 2:2
Голи: Любенович (31), Олівера (52) — Ярошенко (28, 35)   

Карпати — Кривбас — 6:0
Голи: Кенія (6), Гладкий (23), Лукас (29, 55, 89), Штілич (40)

Лідери: Шахтар — 42 очки, Дніпро — 30, Динамо — 28, Металіст — 24, Волинь, Чорноморець, Арсенал — по 20…

Бомбардири: Генріх Мхітарян (Шахтар) — 14 мячів     
Браун Ідейє (Динамо) — 8   
Лукас (Карпати) — 7