ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

Різниця між першим і  другим місцем — дев’ять очок

 Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

Із різним настроєм  приїдуть до збірної українські гравці «Дніпра» та «Динамо». Адже матч  проти суперника, вищого класом від луганської «Зорі» і загребських одноклубників, знов оголив проблеми, які залишилися киянам від роботи з попереднім тренерським штабом. 

Мав рацію виконуючий обов’язки  головного тренера столичного клубу  Олексій Михайличенко:  не можна ліквідувати всі негаразди за два тижні. Усе, що під силу  зробити за цих обставин, — це не показувати нещодавно прооперованому  Олегові Блохіну  хоча б відео недільної гри. До речі, якщо він вирішив залишити тренером  з фізпідготовки італійського фахівця Вінченцо  Пінколіні, то, певно, вірить у  його  професіоналізм і має рецепт подальшого одужання команди.

Цього разу Горяїнов не влучив... Фото УНІАН

А що  колектив, який  бореться за  лідерство, має бути готовим  до боротьби на кількох фронтах й до щільного графіка ігор, то ця  теза навіть не потребує обговорення. Зрештою, дніпропетровці грали  днем пізніше та ще й мали переліт. 

«Ми провели гру, наслідуючи  ту саму лінію, що й у трьох попередніх поєдинках, — зазначив  по закінченні недільного двобою головний тренер дніпрян Хуанде Рамос. — Затрачені фізичні зусилля  компенсувалися точним завершенням атак».

Хоча за нинішньої щільності в турнірній таблиці й реальної боротьби як мінімум за «срібло»  (а на менше «Дніпро» вже не згоден!) буде образливо, якщо на завершальній стадії  чемпіонату головним виявиться чинник очних  зустрічей.

В іншому  матчі туру в  Харкові команда Мирона Маркевича, яка витратила чимало зусиль на єврокубкову дуель з «Рапідом», хоч і налаштовувалася по-бойовому,  нічого не змогла протиставили донецькому локомотиву. 

Перший гол «Шахтар» забив на 26-й хвилині. Генріх Мхітарян уникнув офсайду, вийшов сам на сам з голкіпером і довів рахунок особистих результативних ударів до  чотирнадцяти. 

Команди вже догравали першу половину до свистка на перерву, коли м’яч опинився в Ілсіньо, який і вирішив пробити метрів із двадцяти. Удар вийшов потужним, точним, швидким і без шансів для Горяїнова.  «Шахтар» знову переміг і  ще  більше закріпився на першому місці турнірної таблиці. Звісно,  говорити  про чемпіонство на цій стадії турніру  трохи  передчасно, та дев’ятиочковий гандикап спонукає...

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 11 тур

Дніпро — Динамо — 2:1  

Голи: Селезньов (12),  Матеус (83) —  Велозу (90+4)

Металіст — Шахтар — 0:2

Голи: Мхітарян (25),  Ілсіньо (42)

Металург Д — Кривбас — 6:2

Зоря — Карпати — 2:1

Іллічівець — Чорноморець — 2:1

Арсенал — Говерла —     2:0

Металург З  — Волинь — 0:3

Таврія — Ворскла — 0:0

Становище лідерів: 1. Шахтар — 33, 2. Дніпро — 24, 3. Динамо — 24, 4. Металіст — 18, 5. Арсенал — 18…