ПОЗИЦІЯ

А «шумахерів» слід позбавляти водійських прав без будь-яких докорів сумління

Спілкуючись із користувачами соціальної мережі Фейсбук, Прем’єр-міністр Микола Азаров укотре наголосив на безумовному виконанні всіма без винятку правил дорожнього руху. Глава уряду заявив, що його обурюють факти порушення водіями правил водіння, особливо недотримання встановлених обмежень швидкості в населених пунктах.

«Мене, так само як і вас, обурює, коли бачу, що мчать вулицями міст машини зі швидкістю, що значно перевищує дозволену. Такі водії створюють надзвичайно велику небезпеку для людей, особливо для дітей. Адже дуже важко передбачити реакцію дитини, яка не завжди адекватно оцінює ситуацію на дорозі», — зазначив Микола Азаров, відповідаючи на запитання користувача соціальної мережі.

За його словами, всі водії, незважаючи на посади, ступінь забезпеченості або популярність у країні, повинні їздити надзвичайно обережно, а найголовніше — мати таку швидкість руху в містах, яка дасть змогу в будь-якому випадку запобігти наїзду.

«Якщо розумна людина це розуміє, то так званих «шумахерів» необхідно позбавляти прав водіння, і робити це без будь-яких докорів сумління. Ми докладемо зусиль, щоб ці правила працювали для всіх», — зазначив Микола Азаров.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну нагадує, що цьому питанню уряд присвятив засідання, на якому прийнято рішення серйозно посилити відповідальність за порушення правил дорожнього руху.

Торкнувся Прем’єр і теми цільового використання бюджетних коштів. Негативним прикладом цього він вважає будівництво попереднім урядом мосту в Маршинцях, знищеного в 2008 році внаслідок повені на Буковині.

Він нагадав, що після повені 2008 року попередній уряд виділив великі кошти на ліквідацію наслідків, зокрема в селі Маршинці почали будувати знищений міст. «Коли я приїхав у село, мене обурило, що було витрачено великі гроші, а мосту так і не побудовано. І я про це сказав досить категорично. Але тоді я ще не уявляв усіх масштабів, а саме: на міст було заплановано витратити гігантську суму — 260 млн грн, і там, безумовно, не треба було будувати такий велетенський міст», — заявив Микола Азаров. Він пояснив, що для спорудження мосту в селі Маршинці можна було вкластися в значно менші кошти.

«Тобто по суті справи діяла проста схема розкрадання бюджетних грошей», — заявив глава уряду. За його словами, як наслідок, у селі було зведено тимчасовий міст, і завдання місцевої влади полягало в тому, щоб забезпечити його нормальне функціонування.

На цей час, підкреслив Прем’єр-міністр, чинний уряд не міг собі дозволити витрачати такі великі гроші на будівництво мосту, яким проїжджає небагато транспорту, оскільки в масштабах країни існують тисячі об’єктів, зокрема і в Чернівецькій області, в які справді необхідно вкладати гроші.

«Але коли станемо багатшими, добудуємо цей міст, якщо його вже почали споруджувати», — пообіцяв Микола Азаров.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»