РОБОЧА ПОЇЗДКА
 

Віктор Янукович переконаний, що розвиток країни залежить від теперішніх змін
 

"Настав час змін і треба нині модернізувати нашу країну... Одеса завжди була містом ентузіастів, тут завжди був присутній оптимізм у настроях людей. Ви, як ніхто, маєте бути готові до реформ, змін на краще, які б сприяли розвитку сильної держави", - наголосив Віктор Янукович під час розширеного засідання Регіонального комітету з економічних реформ у Чорноморській Пальмірі.

Підтвердженням цих слів про винятковість одеситів стало відкриття Одеського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Вітаючи присутніх з подією, він назвав новий центр яскравим прикладом того, як саме потрібно організовувати професійно-технічну освіту, повідомляє прес-служба Президента.

Глава держави упевнений, що саме гідний рівень освіти і наявність кваліфікованих кадрів є ключовими умовами успішного економічного росту і розвитку держави, а також підвищення соціальних стандартів життя його громадян. Саме тому, підкреслив Віктор Янукович, одним з перших важливих кроків з реформування країни стала масштабна реформа системи освіти, невід'ємною частиною якої є профтехосвіта.

Президент підкреслив, що найважливішим напрямком реформи є оптимізація системи професійно-технічної освіти. На жаль, констатував Віктор Янукович, за останні 20 років вона постраждала більше за інші. За словами глави держави, він доручив Кабінету Міністрів розпочати вирішення проблемних питань у цій системі. "Необхідно якісно оновити матеріальні і кадрові ресурси, привести навчальні програми і методики у відповідність до європейських стандартів і потреб ринку. Окреме завдання - підняти суспільний престиж робочих професій в Україні", - підкреслив глава держави.

Він переконаний, що процес реформування профтехосвіти значно прискориться, якщо до нього підключиться Державна служба зайнятості. "Необхідно налагодити тісне співробітництво підрозділів Центру з навчальними закладами. Це дозволить оперативно формувати запити на підготовку фахівців, яких ринок праці вже вимагає або зажадає в найближчій перспективі", - сказав Президент.

Говорячи про роботу Одеського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, Президент відзначив: "Ваш Центр - не просто місце для професійного навчання. Це найважливіший механізм соціальної адаптації людей. Ви не просто даєте людям нові знання. Ви даєте їм віру в себе й власні сили, повертаєте їх до активного життя, підвищуєте соціальну і професійну самооцінку".

Віктор Янукович також відвідав Одеський обласний благодійний фонд реабілітації дітей-інвалідів "Майбутнє". Президент мав коротке спілкування з дітьми, якими опікується фонд, та їх батьками. "Я хочу насамперед сказати слова великої подяки усім, хто займається цією дуже важливою, благородною та вкрай необхідною справою", - сказав він.

Глава держави оцінив роботу фонду, який є недержавною установою, як яскравий приклад ефективної співпраці людей доброї волі з представниками бізнесу. Він висловив упевненість, що приклади, подібні до одеського, будуть підтримані в інших регіонах України. "Ми цей приклад будемо "тиражувати". Він увійде до державної соціальної програми в Україні", - наголосив глава держави.

На Одещині, на жаль, є і чимало проблемних питань. Вони й стали предметом обговорення у рамках Регіонального комітету з економічних реформ. Серед них глава держави назвав забезпечення якісною питною водою, забруднення морської акваторії, проблеми портового господарства, будівництва об'єктів інфраструктури та інші.