ПЕРЕГОВОРИ

Парламентська асамблея Ради Європи підтримує пріоритети, визначені Україною під час її головування у Комітеті міністрів

Головні завдання роботи Комітету - розвиток демократії на місцевому та регіональному рівнях, питання стабільності та захисту дітей - збігаються із пріоритетами Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це йшлося на зустрічі Президента Віктора Януковича із Президентом ПАРЄ Мевлютом Чавушоглу, який прибув до Києва з нагоди головування України у Комітеті міністрів Ради Європи та участі нашої держави у спільному виїзному засіданні Бюро та Постійного комітету ПАРЄ, що проходить в українській столиці 26-27 травня.

Віктор Янукович подякував гостю за його особистий внесок у забезпечення активного діалогу між Радою Європи, ПАРЄ та Україною, а також за запрошення взяти участь у сесії Парламентської асамблеї, яка проходитиме 21 червня. "Його я із задоволенням приймаю. Безумовно, розраховую на плідні, конструктивні дискусії із керівництвом Ради Європи та депутатами Асамблеї", - наголосив Президент.

У свою чергу Мевлют Чавушоглу зазначив, що це його п'ятий візит до нашої держави у статусі Президента ПАРЄ. "Я хотів би привітати вас із головуванням України у Комітеті міністрів Ради Європи. Ми високо цінуємо та вітаємо ті пріоритети, які були визначені Україною на цей період", - сказав він.

А днем раніше на зустрічі з міністром закордонних справ Костянтином Грищенком Мевлют Чавушоглу підтвердив готовність ПАРЄ сприяти здійсненню системних реформ в Україні, у тому числі й шляхом залучення потенціалу Венеціанської комісії.

Сторони обговорили програму та пріоритети головування України у Комітеті міністрів Ради Європи і торкнулися окремих актуальних питань порядку денного організації, наголосивши на необхідності посилення робочих контактів Комітету з ПАРЄ.

Окрім цього, Костянтин Грищенко поінформував керівника ПАРЄ про заходи, які Україна вживає для виконання своїх зобов'язань перед Радою Європи.