ПІДЙОМ!

13 серпня після літньої перерви стартувало ранкове шоу «Снiданок з 1+1» 
 

За словами творців шоу, воно стане цікавішим і насиченішим. Ефір, як і раніше, триватиме 3 години, що залишає за «Сніданком» звання найдовшого ранкового шоу на нашому телебаченні.

Головна мета телевізійників у новому сезоні — стати ближчими до глядачів. Ставку роблять на інформацію і розваги. 12 журналістів збирають новини, але, на відміну від класичних новин, наприклад, ТСН, у студії «Сніданку» цю інформацію обговорюватимуть із зірковими гостями. Розважатиме глядачів музичний колектив «Сніданок-бенд». По п’ятницях музиканти акомпануватимуть відомим співакам, які прийдуть у шоу спеціально для того, щоб заспівати.

У цій студії  «снідатимуть» ведучі разом з усіма українцями. Фото Володимира ЗАЇКИ 

Одна з новинок сезону — «Велика гра», в рамках якої глядачі  боротимуться за великий приз. Про що конкретно йдеться, продюсер шоу Юлія Жмакіна тримає в секреті, але запевняє, що призом стане якийсь «подарунок на все життя».

Як і раніше, в шоу будуть корисні поради, однак у новому сезоні їх стане більше. Кулінарну рубрику і «Матусин щоденник» вестиме Марічка Падалко. До того ж, керівництво проекту вирішило, що ранкове шоу Плюсів не повинно бути суто київським, а тому в рамках «Снiданку» постійну прописку отримає заявлений у минулому сезоні проект «Мiста. Мiй щоденник», у рамках якого можна побачити репортажі з регіонів.

— Це будуть відеозвіти з різних міст і містечок України, які обов’язково складатимуться з трьох епізодів: найцікавішого місця, справи або страви цього населеного пункту, — розповідає Юлія  Жмакіна. — Крім того, обов’язкова інтеграція в ефір коментарів на сторінці «Снiданку» в Facebook. Глядачі мають змогу коментувати події, які вони бачать на екрані. Одного разу глядачам не сподобався одяг Руслана Сенічкіна, і ми його перевдягали прямо в студії — під час рекламної паузи. Був випадок, коли ми забули привітати з днем народження дуже відому людину, і нам про це написали в Facebook. Ми швидко знайшли фотографію іменинника і привітали його.

Facebook для нас  — дуже важливий майданчик: він популяризує шоу і справді дає змогу глядачам впливати на ефір. І, до речі, далеко не всі коментарі в Facebook приємні: іноді на нашій сторінці розгортаються справжні баталії. Коли критика обгрунтована (наприклад, допустили фактичну помилку), ми відразу виправляємося і дякуємо. Але бувають абсолютно незрозумілі претензії. Наприклад, щодо мовного питання. У нас принципово україноцентрична і україномовна програма. Але коли в студію приходить російськомовний гість, ведучі спілкуються з ним російською.

За словами продюсера, формат програми має чіткі завдання.

— Зрозуміло, що життя нелегке. Але в ньому багато кольорів. Побачити, знайти і показати глядачеві яскраві, щасливі події, налаштувати на позитив конкретного дня  — ось наше завдання. Тож ми й обрали внутрішній слоган для всієї команди програми: «Ми створюємо новий день!» День, який глядач повинен прожити цікаво, весело та оптимістично. Ми дотримуємося тенденції позитивних новин, але намагаємося дати глядачам інформацію про всі найважливіші події. Тому основний блок новин розміщуємо на початку програми (коли люди збираються на роботу, їм ніколи слухати довгі інтерв’ю та бесіди). Вони хочуть дізнатися, що сталося в країні і світі, яка погода. А вже пізніше, коли «Сніданок» залишаються дивитися люди, яким не потрібно поспішати (домогосподарки, відпускники, студенти, які навчаються у другу зміну), ми даємо більш розлогі сюжети, — повідомляє Юлія Жмакіна.

 

БЛІЦ-ІНТЕРВ’Ю

 

«Прямий ефір — це адреналін»

Олексій НАГРУДНИЙ працює в шоу «Сніданок з 1+1» зовсім недавно — із січня цього року, але за цей час він зумів вписатися в дружну команду і завоювати визнання глядачів.

— Олексію, як ви потрапили в це шоу і де працювали раніше?

— Потрапив, як усі — пройшов кастинг. А раніше я служив у Київському театрі драми і комедії на Лівому березі, потім у Молодіжному театрі. Три роки був актором Московського театру музики і драми Стаса Наміна.

— Не сподобалося в Москві?

— Річ не в тому. Просто я хочу жити в Україні, у мене тут батьки. А крім того, все-таки відчувається різниця менталітету. Ми вже не такі, як були раніше — всі з одного стручка, ми різні. Це не добре і не погано, це факт. І я бачу, що наша молодь дедалі більше це усвідомлює. Знаю багатьох, хто їздить за кордон, вчить мови, але повертається жити і працювати в Україну. За останні 5 років ця тенденція особливо помітна, і я вважаю це серйозним прогресом у духовному житті країни

— Де складніше працювати — в театрі чи на телебаченні?

— Важко сказати. Я люблю і театр, і телебачення, хоч специфіка роботи у них різна. У театрі є драматургія, є роль, яку ти вчиш. На телебаченні — живе спілкування. Коли я вперше прийшов на канал і запитав, що повинен робити, продюсер Юлія Жмакіна мені відповіла: «Будь самим собою». Наше головне завдання — зарядити позитивом глядачів на весь день. Від нашого настрою залежить, яким буде для них цей день.

— Чи не складно весь час перебувати в доброму настрої? Адже у ведучих теж є свої проблеми.

— Правду кажучи, не складно. Адже, по суті, наша програма — для всієї родини. А в мене багато друзів, хрещеників. Коли я в ефірі, уявляю перед собою своїх рідних, друзів. Тобто глядацька аудиторія для мене — не якась безлика маса, я працюю для людей.

— Прямий ефір забирає багато сил, адже програма триває 3 години?

— Для мене це не проблема. По-перше, завжди є можливість відпочити, хоча б кілька хвилин. Наприклад, коли йде ролик про міста України. Або коли в студію приходять гості. Зміна діяльності — вже відпочинок. Крім того, ефірний час унікальний сам по собі. Ти ненавмисно робиш паузу на кілька секунд, а здається, що минуло кілька хвилин. І навпаки, у мене жодного разу не було відчуття, що 3 години — це занадто довго. Часто просто не можу дочекатися, коли ж закінчиться реклама і ми знову з’явимося в ефірі. Прямий ефір — це адреналін у крові, це кайф. Мені здається, вже не зможу без нього.